5
(1)
Happy Valentine’s Day fursecuri inima biscuiti cacao glazurati inimi inimioare glazurate royal icing glazura regala albus bezea reteta
Happy Valentine's Day
O legendă…


Unii spun ca sărbătoarea poartă numele unui episcop numit Valentin, care a trăit în Imperiul Roman. Lui Claudiu al II-lea, care era împărat în acea vreme, i-a trăznit ideea că bărbaţii necăsătoriti erau mai buni soldaţi, aşa că a decis să emită o lege care interzicea bărbaţilor tineri şi apţi de luptă să se căsătorească. În jurul anului 270 d.Cr., lui Valentin – care era un preot creştin – i s-a facut milă de soldaţii ostracizaţi cărora nu li se permitea să se căsătorească ori să-şi vada iubitele. 

Prin urmare, Valentin a devenit un avocat al acestor tineri îndrăgostiţi şi a început să cunune în ascuns. Curând dupa aceea a fost descoperit şi aruncat în închisoare. Împăratul Claudiu al II-lea a încercat să-l convingă pe Valentin să se închine zeilor Romei, însă acesta a refuzat. În schimb, el a încercat să-l convertească pe Claudiu la creştinism. Valentin a fost condamnat la moarte în 24 Februarie, anul 270.

Biscuiti glazurati fursecuri glazurate

 
O altă versiune a istoriei Zilei Sfântului Valentin povesteşte că Valentin s-a îndrăgostit de fiica temnicerului lui. Chiar înainte de moarte, el i-a trimis un bileţel şi l-a semnat „From your Valentine” (“de la al tău Valentin”). O aură de romantism a învaluit astfel moartea lui, iar cei care au aflat au răspândit povestea. Episcopul Valentin a devenit Sfantul Valentin, iar faima lui a ajuns până în Anglia şi Franta.
 
După moartea sa, Valentin a devenit ceea ce este cunocut ca “Sfântul Protector”. Unii l-au considerat supraveghetorul spiritual al festivalului anual în care tinerii romani trimiteau felicitări de afecţiune celor pe care doreau să-i vadă în mod oficial. Acest festival a fost ţinut în fiecare an, pe 14 Februarie. În muzeele din întreaga lume există felicitări de Ziua Sfântului Valentin încă din anul 1415.
 
Februarie a fost considerată luna de sărbătoare a dragostei încă din Evul Mediu.

Happy Valentine’s Day 

…Şi un răsfăţ culinar: Valentine Cookies

Happy Valentine's Day


Fursecuri de ciocolată cu glazură din Royal Icing 


Ingrediente happy valentine’s day

 
Pentru fursecuri:
• 350 g făină
• 3 linguri cacao neagră
• ½ plic praf de copt
• 1 praf de sare
• 250 g unt la temperatura camerei
• 350 g zahăr tos
• 2 ouă
• 1 lingură coajă de portocală
• 2-3 picături extract de portocale
 
Pentru glazură:
• 2 albuşuri
• 2 linguriţe suc de lămâie
• 330 g zahăr pudră cernut
 
Happy Valentine's Day

Preparare happy valentine’s day

Zahărul se bate bine cu untul, până se formează o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi extractul de portocale. La final se adaugă amestecul uscat (făina+cacao+sare+praf de copt). Aluatul rezultat se înfăşoară în folie alimentară şi se păstrează la rece minim 30 minute.
 Se întinde o foaie cu grosime de aproximativ 1 cm, se decupează în formele dorite (eu am folosit două decupătoare în formă de inimă, de dimensiuni diferite) şi se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul bine încins dinainte, 10-12 minute.

 Pentru glazură, se bat albuşurile şi se adaugă câte puţin zahărul, alternând cu sucul de lămâie. Consistenţa potrivită se obţine atunci când bezeaua care cade de pe tel înapoi în vas rămâne la suprafaţă câteva secunde înainte să dispară. Conturul se face cu glazura ca atare, pentru umplere se diluează puţin.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebookSimonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. Abonati-va lacanalul meu de youtube pentru a fi anuntati de cate ori public retete video, usoare si delicioase.
❤ ❤ ❤

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?