Superman%2527s+Nemesis+-+Kryptonite

Superman s-a născut pe planeta Krypton, din părinți pământeni, primind numele de Kal-El. Odată întors pe Terra, datorită puterilor sale extraordinare a ajuns să apere orașul Metropolis, din Statele Unite ale Americii. În timpul liber, Superman este reporter la cotiduanul Daily Planet, ascuzându-și adevărata identitate sub numele de Clark Kent.

Superman are o gamă variată de superputeri. El are superforță (forța sa este mai mare decât cea a unui buldozer), poate opri cu mâinile goale un proiectil de tun şi chiar o rachetă nucleară. Mai mult decât atât, el poate topi obiecte doar cu privirea sa cu raze X. Se poate deplasa cu ușurință prin aer, la viteze foarte mari, iar superauzul său îl ajută adesea. Singura slăbiciune a lui Superman, este kriptonita, o piatră rară provenită de pe planeta sa natală.

Superman este totodată un simbol cultural american şi primul super-erou de benzi desenate. Aventurile şi popularitatea lui l-au făcut să devină un motiv de inspiraţie, atât pentru publicul larg, cât şi pentru muzicieni, comedieni şi scriitori. Kriptonita a devenit, în cultura populară, un fel de sinonim pentru „călcâiul lui Ahile”, aşa cum sintagma „nu sunt/nu eşti Superman” este utilizată frecvent pentru a sugera că cineva nu este omnipotent.

Sursa: WikipediaSuperman (and Kryptonite) Cupcakes

Superman+Cupcakes+1
Superman+Cupcakes+2
Superman+Cupcakes+3
Superman+Cupcakes+4
Superman+Cupcakes+5