5
(2)

DSCF2912_x1a

Această reţetă s-a născut din dorinţa de a utiliza nişte tortilla wraps (ce staţionau stinghere prin cămară) într-un mod inedit, înainte să uit de ele până când aveau să expire; şi să le transform într-un mic dejun pentru copiii mei care adoră orice experiment culinar (cel puţin, pe cele făcute de moa:)… cel puţin, până acum 🙂 Ce a ieşit, nu puteţi decât să priviţi în pozele pe care le amplasez mai la vale. Eu zic că e trendy (fashionable, stylish, voguish, ba chiar şi flendy :). Chimionul şi piperul cayenne au înnobilat atât aroma cât şi gustul acestui preparat. Şi vă spun, cu mâna pe inimă, că n-a rămas nici măcar o firmitură pentru porumbeii de la geam. 

Timp de preparare:  < 1 oră
Grad dificultate: uşor
Număr porţii: 6

Ingrediente):
3 tortilla wraps
1 conservă cu amestec de legume mexicane
câteva roşii cherry
2 ouă
3 linguri smântână
3-4 linguri caşcaval ras
sare, piper negru – după gust
1 linguriţă rasă piper cayenne (chilli) măcinat
fructe de chimion

Mod de preparare:
Tortillas se taie în patru părţi egale. Din câte două sferturi se formează câte un pahar. Rezultă 6 pahare, care se aşează în forme de brioşe (sau în scobiturile unei tăvi de brioşe), unse cu unt sau (cum am făcut eu) tapetate cu folie de aluminiu (asta ca să nu se lipească şi să poată fi scoase uşor din formă). Cele două părţi ale paharului trebuiesc îmbinate cu atenţie, pentru a nu se scurge compoziţia care se prepară astfel:

Ouăle se bat bine cu smântâna, se adaugă în legumele mexicane, bine scurse, şi se amestecă. Se adaugă caşcavalul ras, sarea, piperul negru şi piperul cayenne. Se pune această compoziţie în paharele de tortilla, se aşează deasupra jumătăţi de roşii cherry, se presară chimion şi se dă totul la cuptor, la foc mediu, timp de 20-25 minute.

Se pot servi ca mic dejun, aperitiv sau ca o gustare târzie de seară.DSCF2917_x


DSCF2930a_x1

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?