5
(1)
BatmanSpidermanSuperman

Super-eroul este un personaj ce deţine puteri neobişnuite, supraomeneşti, şi care îşi dedică viaţa binelui public. Cuvântul „supererou” se pare că datează cel puţin din anul 1917; dar adevărata explozie a fenomenului supereroilor a început odată cu crearea lui Superman. De atunci, sute de personaje, cu puteri extraordinare, au apărut în revistele de benzi desenate.


Superman   considerat cel mai influent și popular supererou, a fost creat de artistul canadian Joe Schuster și de scriitorul american Jerry Siegel în anul 1932. Publicația „Action Comics”, cea în care a apărut pentru prima oară super-eroul Superman, este considerată cea mai valoroasă revistă de benzi desenate din lume.

Batman – la începutul lui 1939, succesul lui Superman în Action Comics i-a determinat pe editorii diviziei de benzi desenate de la National Publications (în viitor DC Comics) să ceară crearea mai multor supereroi pentru titlurile sale. Ca răspuns, Bob Kane îl creează pe „the Bat-Man „. Personajul a apărut pentru prima oară în Detective Comics (mai 1939) și de atunci a apărut mai ales în publicații deținute de DC Comics

Spiderman – este tot un personaj de benzi desenate, care şi-a făcut debutul în revistele publicate de Marvel Comics (o companie de succes, fondată în 1939 şi care în 2009, atunci când a fost cumpărată de The Walt Disney Company, valora 4,24 miliarde de dolari). Creat de editorul Stan Lee şi de artistul grafician Steve Ditko, Spider-Man şi-a făcut debutul public în 1962, într-o antologie denumită de Marvel Comics „Amazing Fantasy”. Unul dintre cei mai populari şi mai comerciali super-eroi, Spider-Man a devenit în timp o emblemă şi mascotă a companiei Marvel Comics. În anul 2011, Spider-Man a fost plasat pe locul 3 în topul eroilor de benzi desenate din toate timpurile.

Top 100 al eroilor de benzi desenate din toate timpurile alcătuit în 2011, îi are în cap de listă pe aceşti trei super-eroi, în ordinea următoare:

Locul 1: Superman
Locul 2: Batman
Locul 3: SpidermanDelicii cu super-eroi: Super Heroes Cupcakes

SBS+1

SBS+2a


SBS+3

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?