5
(22)

Fursecuri felii de pepene Biscuiti felii de pepene fursecuri cu ciocolata

Fursecuri felii de pepene

biscuiti copii desert 1 iunie

Copiilor le place pepenele cu miez roşu. E dulce, suculent şi uşor de mestecat. Singura problemă ar fi sâmburii, care trebuiesc înlăturaţi iar asta e o muncă sâcâitoare. Dacă, însă, am putea face cumva ca şi seminţele să fie comestibile, ar fi grozav 🙂 Reţeta pe care o propun astăzi este una nu foarte complicată şi de mare efect, atât pentru copii cât şi pentru adulţi
biscuiti copii desert 1 iunie

A fost o provocare să la fac, dar după experienţa cu Rainbow Cookies, fursecurile în formă de felie de pepene au fost floare la ureche 🙂
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
biscuiti copii desert 1 iunie

Fursecuri felii de pepene

biscuiti copii desert 1 iunie

Ingrediente Fursecuri felii de pepene:

• 250 g unt (sau margarină) la temperatura camerei
• 2 ouă mari
• 250 g zahăr
• 400 g făină www.simonacallas.com
• 1 linguriţă praf de copt
• 1 lingură coajă de lămâie
• 2-3 picături extract de vanilie
• cuişoare de ciocolată (chocolate pins)
• colorant alimentar roşu şi verde
biscuiti copii desert 1 iunie
Fursecuri felii de pepene
Fursecuri felii de pepene
Fursecuri felii de pepene
biscuiti copii desert 1 iunie
 

Preparare Fursecuri felii de pepene:

Mixăm untul cu zahărul timp de câteva minute, până când obţinem o cremă. Adaugăm ouăle pe rând, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie iar la final făina cernută cu praful de copt şi un praf de sare. Frământăm până când se încorporează toată făina şi obţinem un aluat de consistenţa plastilinei (dacă este necesar, se mai poate adăuga puţină făină). www.simonacallas.com Luăm 1/4 din aluat şi punem deoparte. Porţia mare de aluat (cele 3/4 rămase) le colorăm în roşu (eu am folosit colorant gel şi a fost suficient să iau pe scobitoare şi să şterg scobitoarea de aluat) şi frământăm până când se omogenizează culoarea. Îi dăm aluatului forma de cilindru (cu diametru de circa 4 cm), îl înfăşurăm în folie alimentară şi îl punem la frigider circa o oră.

Porţia mică de aluat (acel 1/4 pus deoparte) o împărţim în două: jumătate rămâne albă, cealaltă jumătate o colorăm în verde. Ambele le înfăşurăm în folie şi le punem la frigider, tot pentru o oră. www.simonacallas.com

 

Scoatem aluatul alb şi îl întindem pe masa de lucru, în formă dreptunghiulară, în aşa fel încât să îmbrace complet cilindrul de aluat roşu (aluatul alb îl întindem peste o foaie de copt cerată, ca să ne fie uşor să îl rulăm ulterior). www.simonacallas.com Apoi rulăm cilindrul roşu peste foaia de aluat albă şi înfăşurăm strâns, cu ajutorul colii cerate, aşa cum se vede în imaginile de mai jos. La exterior vom înfăşura aluatul verde, în acelaşi fel.

***

Cilindrul rezultat îl înfăşurăm din nou în folie alimentară şi îl punem la frigider pentru circa 2 ore, până când devine ferm (eu, din lipsă de timp, l-am pus la congelator pentru 15 minute). www.simonacallas.com

Se incinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Din cilindru tăiem felii subţiri (de 5-6 mm) şi le aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Infigem în fiecare felie câteva cuişoare din ciocolată şi dăm tava la cuptor pentru circa 20 minute. Imediat după ce scoatem tava din cuptor, cât fursecurile sunt calde, tăiem fiecare felie în jumătăţi. 

Fursecuri felii de pepene

 

 

Tutorialul video se afla aici: How to Make Watermelon Cookies

Note:
 La această reţetă se foloseşte colorant gel. Există în unele oraşe mari magazine în care se găsesc astfel de coloranţi. Şi mai există magazine online care vând asemenea produse, inclusiv coloranţi naturali.
 Colorantul lichid va afecta textura aluatului şi în plus are putere foarte mică de colorare.
 Colorantul solid nu se dizolvă în aluat. Ar trebui adăugat în faza (cât de cât) lichidă, înainte de a adăuga făina, ca să se poată dizolva.  

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!