5
(1)
Fursecuri degete de vrajitoare witchs fingers cookies biscuiti de casa fragezi vanilati prajituri fragede vanilate reteta halloween migdale gem de zmeura capsune visine vanilie matcha
Fursecuri degete de vrajitoare

Fursecuri Degete de vrajitoare

Deşi arată „creepy”, aceste fursecuri sunt extraordinar de fragede si gustoase. Copiii le apreciază şi le savurează, la fel de mult ca şi adulţii cărora le plac dulciurile.

Ingrediente:

● 350 g făină
● 300 g zahăr
● 3 ouă
● 250 g unt www.simonacallas.com
● 2 linguriţe pudră de ceai verde (matcha) – opţional
● 1 lămâie (sucul + coaja)
● 1 linguriţă praf de copt
● arome după gust (esenţă de vanilie/rom/migdale etc)
● gem de zmeura/căpşune/vişine
● jumătăţi de migdale 
1a

Mod de preparare:

Făina se cerne cu praful de copt şi ceaiul verde.
Untul se bate bine cu zahărul (la mixer) până când se face cremos. Se adaugă ouăle pe rând, apoi sucul şi coaja de lămâie, aromele. www.simonacallas.com Se adaugă făina (cu praful de copt şi matcha) treptat şi se frământă până când se obţine un aluat bine legat şi elastic (dacă e nevoie, se mai adaugă făină), care se înfăşoară în folie alimentară şi se ţine la frigider minim 30 minute.
Se pune aluatul pe planşetă şi se desprind bucăţi cât o nucă, din care se formează suluri cu aspect de degete. Nu se mai adaugă făină! Se apasă la un capăt o jumătate de migdală care să formeze unghia, se crestează uşor cu o scobitoare sau cu un cuţit mic. www.simonacallas.com Se coc la foc mediu timp de aproximativ 20 minute. După ce se scot din cuptor, se înlătură migdalele (nu se lipesc de aluat şi se desprind uşor), se pune în patul unghiei puţin gem (sau jeleu) roşu, apoi se pune unghia la loc.
 
2a
 
 
 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?