Oua umplute colorate natural Oua violet, colorate natural – un aperitiv aspectuos si foarte gustos.

a-l-b-1

Oua Umplute

a-l-b-1

Oua umplute colorate natural

Noi le spunem „ouă umplute”. Anglofonii le numesc „deviled eggs”, din cauza condimentelor picante folosite. Oricum, e un aperitiv de mare efect la mesele festive (şi nu numai). Astazi va propun un alt fel de oua umplute, intr-o culoare frumoasa, deosebita si mai ales naturala 🙂 Le-am spus „fancy” pentru ca violetul in degrade are un impact vizual fantastic. Umplutura poate fi dupa gustul fiecaruia – cu maioneza, pate de ficat, crema de branza etc – sau un amestec de maioneza cu pate, asa cum am facut eu. 
a-l-b-1
Oua umplute colorate natural
 a-l-b-1

Ingrediente Oua umplute colorate natural

 12 ouă
 1 sfeclă roşie (de mărime potrivită)
 1 ceapă
 1 ceaşcă oţet (120 ml)
 4 linguri maioneză
 1-2 linguri muştar
 1 lingură zahăr
 un praf de sare
 piper, chilli (după gust)
 a-l-b

Preparare Oua umplute colorate natural

Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă.
Sfecla curăţată şi dată pe răzătoarea fină, se pune la fiert într-un vas cu oţetul, o lingură sare, o lingură de zahăr şi 500 ml de apă. După câteva clocote se ia vasul de pe foc şi se adaugă ceapa tăiată julien. Se lasă să se mai răcească şi, când lichidul e călduţ, se strecoară, se pune într-un vas cu capac şi se adaugă ouăle. Ouăle trebuie să fie acoperite total, ca să se coloreze frumos şi uniform. Se închide vasul etanş şi se ţine la frigider câteva ore (eu le-am lăsat până a doua zi).

***

Se scot ouăle din lichid, se şterg cu un prosop de hârtie şi se taie în jumătăţi. Din gălbenuşuri, maioneză (reteta de maioneza o gasiti aici), muştar, sare şi piper se face o cremă fină cu care se umplu ouăle. Eu am adăugat şi 2 linguri pate de ficat în cremă, dar nu e obligatoriu. 
a-l-b-1
Oua umplute colorate natural
a-l-b
 
Print Friendly, PDF & Email