4.9
(16)

Tort de Craciun cu ciocolata alba si cocos tort insiropat pandispan lamaie; nuca de cocos ciocolata alba pasta de zahar fondant alb brad din fondant om de zapada.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort de Craciun cu nuca de cocos lamaie si ciocolata alba insiropat

Tort de Craciun cu ciocolata alba si cocos

Blat de pandişpan scăldat  în sirop de lămâie cu miere, umplut cu cremă fină de ciocolată albă cu frişcă şi cocos, îmbrăcat în fulgi de cocos, decorat cu ornamente (brad şi om de zăpadă) din pastă de zahăşi „bulgări de zăpadă” din bomboane Rafaello. Un tort alb pentru zile albe de iarnă.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tort de Craciun cu nuca de cocos

INGREDIENTE Tort de Craciun cu ciocolata alba si cocos

► Blat:

 • 6 ouă
 • 6 linguri zahăr
 • 8 linguri făină www.simonacallas.com
 • coaja şi sucul de la ½ lămâie medie

►Sirop:

 • 400 ml apă
 • 3 linguri zahăr www.simonacallas.com
 • 1 lingură miere
 • o jumătate de lămâie tăiată în 2-3 bucăţi

►Crema:

 • 300 g ciocolată albă www.simonacallas.com
 • 200 g smântână pentru frişcă
 • 50 g fulgi de cocos

►Decor:

 • 50 g fulgi de cocos www.simonacallas.com
 • câteva bomboane Rafaello
 • figurine din pastă de zahăr (fondant)

Tort de Craciun cu nuca de cocos 1

PREPARARE Tort de Craciun cu ciocolata alba si cocos

 • Preparare blat: Se încinge cuptorul la 175 de grade şi se pregăteşte o formă rotundă cu diametrul de circa 22 cm, care se tapetează cu hârtie de copt. www.simonacallas.com Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Făina se cerne. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul treptat şi se bat în continuare până când se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile se freacă cu coaja şi sucul de lămâie, apoi se adaugă în bezea, în 2-3 reprize, alternând cu făina, şi se încorporează uşor, cu o lingură de lemn sau cu o spatulă. Compoziţia se toarnă în tavă, se nivelează şi se introduce la cuptor pentru circa 40 minute (se verifică cu scobitoarea). Câd e gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească. Blatul trebuie să fie răcit atunci când se scoate din tavă şi se pune pe un grătar.

Prajitura Raffaello

 • Preparare sirop: Toate ingredientele se pun într-un vas, pe foc, şi se fierb până când se leagă ca un sirop şi apa scade aproape la jumătate. Se scot bucăţile de lămâie şi siropul se lasă la răcit.

Prajitura Raffaello

 • Preparare cremă: Ciocolata se rupe în bucăţi mici. Smântâna se înfierbântă şi se toarnă peste ciocolată. www.simonacallas.com Se amestecă cu un tel în formă de pară (sau cu o lingura), până se topeşte ciocolata. Crema obţinută se pune la frigider până când se răceşte, apoi se încorporează fulgii de cocos.

Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos

ASAMBLARE ŞI FINISARE Tort de Craciun cu ciocolata alba si cocos

Blatul se taie în trei felii orizontale. Feliile se însiropează şi se suprapun, având între ele câte un strat de cremă. www.simonacallas.com La final, tortul se îmbracă în cremă, se decorează cu fulgi de cocos, bomboane Rafaello şi ornamente de zahăr.

Decoraţiunile le-a făcut una dintre fetiţele mele artiste ♥ după tutorialul de aici (link)tort

Prajitura Raffaello

prajitura Alba ca zapada raffaello cake

Prajitura Raffaello

prajitura Alba ca zapada raffaello cake

Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos
Prajitura alba ca zapada raffaello cake
Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos
Prajitura alba ca zapada raffaello cake
Tort de Craciun cu ciocolata alba si nuca de cocos
Prajitura alba ca zapada raffaello cake
Tort de Craciun cu ciocolata alba si nuca de cvocos

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?