5
(49)

Blat de tort pandispan cu cacao reteta pandispan pufos chec pufos cu cacao reteta blat cu cacao pentru torturi insiropate prajituri insiropate blat de cofetarie pentru amandine cu ciocolata tort cu ciocolata

Blat de tort pandispan cu cacao

 

 Blat de tort pandispan cu cacao

Este un blat de tort care se pretează la însiropare, e destul de uscat pentru că nu conţine unt, ca atare se poate tăia în felii mai subţiri. El se coace perfect şi creşte foarte frumos şi fără afânători (praf de copt sau bicarbonat); dar cine are nevoie de un blat mai înalt poate folosi, la această reţetă, 10 g praf de copt (un plic mic).
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
 

Ingrediente Blat de tort pandispan cu cacao

• 5 ouă mari
• 12 linguri zahăr tos
• 7 linguri făină www.simonacallas.com
• 3 linguri cu vârf cacao neagră
• 1 lămâie potrivită
• esenţă/extract de portocale (opţional) – sau vanilie/rom
 
Tort simplu cu ciocolata si nuca a

Preparare Blat de tort pandispan cu cacao

Etapa 1

Făina o cernem împreună cu cacao (şi praful de copt, daca e cazul). La ouă, separăm albuşurile de gălbenuşuri. www.simonacallas.com Lămâia o dăm pe răzătoare şi stoarcem sucul. Pornim cuptorul la 175 de grade.
 
Gălbenuşurile, cu 4 linguri din zahăr, coaja de lămâie şi esenţa le punem într-un bol, şi le mixăm până obţinem o cremă. www.simonacallas.com
 
Albuşurile le mixăm cu un praf de sare până când fac spumă, după care adăugăm, pe rând, câte o lingură din restul de zahăr şi o lingură de suc de lămâie, până când se formează o bezea care stă băţ. www.simonacallas.com În această bezea încorporăm alternativ câte puţin din crema de gălbenuşuri şi din amestecul uscat (făina, praful de copt şi cacao), amestecând cu spatula de silicon, uşor, prin răsturnare, pentru a nu ieşi aerul din bezea. Continuăm astfel până când încorporăm toată crema de gălbenuşuri şi  tot amestecul uscat. Compoziţia noastră trebuie să fie aerată, spumoasă şi să curgă lent, ca o lavă.
 

Etapa 2

Punem compoziţia în tava de copt tapetată la bază cu hârtie de copt. Eu am ales un vas rotund cu diametrul de 20 cm. www.simonacallas.com Introducem la cuptorul încins în prealabil, cu focul moderat (175 grade Celsius), timp de circa 40 minute. Este indicat să nu deschidem uşa cuptorului cât timp mijlocul aluatului e moale şi prezintă o adâncitură.
 
Verificăm cu scobitoarea dacă e copt. Închidem flacăra cuptorului şi lăsăm blatul să se răcească în tavă, în cuptor, cu uşa întredeschisă. www.simonacallas.com Apoi îl scoatem din tavă şi îl punem pe un grătar. După ce s-a răcorit bine, îl putem tăia în felii orizontale.

 

reteta chec
Exemple de prajituri si torturi la care am folosit acest blat (dati clic pe poze ca sa aflati reteta):
Tort cu ciocolata alba si neagra
prajitura cu blat pufos cacao pandispan pufos reteta
Prajitura Comandor cu ciocolata si frisca
prajitura cu blat pufos cacao pandispan pufos reteta
Blat de tort pandispan cu cacao reteta

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?