0
(0)

 

 

 Crema de vanilie

Iubesc crema de vanilie. E dulce, e bună, are o culoare fantastică. Nu mai spun că se foloseşte în nenumărate reţete de torturi şi prăjituri, pe care multă vreme le-am evitat, din cauză că mă temeam de această cremă. Nu folosesc prafuri din comerţ, pentru că nu-mi place gustul lor, miros a chimicale şi nici nu au consistenţa unor creme sau budinci de calitate. Am încercat diferite reţete dintre cele găsite pe internet sau prin cărţi de bucate. Nicuna dintre variantele încercate nu-mi ieşea cum trebuie. Până când am găsit pe blogul lui Bogdan Roman (fost concurent la MasterChef) reţeta ideală pentru mine.

Am denumit-o „homemade” pentru că nu foloseşte prafuri de budinci, aşa cum am văzut în multe locuri.

 
Ingrediente:
500 ml lapte
4 gălbenuşuri mari
• 4 linguri zahăr
• 2 plicuri zahăr vanilat
2 linguri cu vârf amidon (circa 40 gr.)
• 1 linguriţă extract de vanilie 
 
Preparare:

Punem laptele la încălzit. Separat, punem un vas cu apă pe foc (vom avea nevoie pentru baia de aburi).

 Într-un vas (em am ales o crăticioară Zepter, dar se poate folosi orice vas cât mai puţin aderent, ca să nu se lipească crema atunci când o vom încălzi), frecăm bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi cu amidonul.

Adăugăm laptele cald, în fir subţire, amestecând continuu cu un tel. Adăugăm extractul de vanilie. Punem vasul la baie de abur şi amestecăm fară întrerupere, până când se îngroaşă.

Transferăm crema într-un bol curat, o acoperim cu folie alimentară, insistând la margini, ca să nu fie în conatct cu aerul (pentru că s-ar forma o peliculă care nu ne trebuie) şi lăsăm să se răcească. 

După ce ajunge la temperatura camerei, este gata să fie introdusă în orice reţetă de desert.
 
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?