Tortulete cu Oreo mini tort cheesecake la rece mousse Oreo desert delicios rapid fara coacere prajitura cu Oreo prajitura de casa

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 


Tortulete cu Oreo (Mini Oreo Cheesecake)

Cheesecake este un desert care conţine în principal brânză ( în mod clasic, cremă de brânză sau ricotta, dar se poate folosi orice tip de brânză fină şi cremoasă) – ouă, zahăr şi o crustă din biscuiţi, aluat sau blat de tort. Poate fi preparat la cald sau la rece. 
Cheesecake este îndulcit de obicei cu zahăr şi poate fi aromatizată sau decorată cu fructe proaspete, nuci ori ciocolată. Istoria desertului numit „cheesecake” se regăseşte în Grecia antică, deşi gustul şi aspectul acestui preparat erau destul de diferite faţă de ceea ce cunoaştem noi astăzi. „Prăjitura de brânză” modernă, popularizată de cofetarii nord-americani, a fost dezvoltată în anul 1872, atunci când William Lawrence din Chester, New York, a căutat un mod de a reinventa brânza franţuzească denumită Neufchâtel şi din greşeală a obţinut un soi de brânză „fără cheag”, mai grasă şi mai cremoasă. 
În 1912, James Kraft a dezvoltat o formă de cremă de brânză pasteurizată, pe care a brevetat-o mai târziu sub numele de „Philadelphia Cream Cheese” – ingredientul esenţial utilizat în compoziţia cheesecake. 
În Statele Unite ale Americii, ziua de 30 iulie este considerată (neoficial) ca fiind „Ziua Naţională Cheesecake”. 

Tortulete cu Oreo

 
 

INGREDIENTE Tortulete cu Oreo:

(pentru o tavă cu diametrul de 26 cm sau 10 mini torturi cu diametrul de circa 7 cm)
► Pentru crustă:
• 400g biscuiţi de ovăz
• 1 lingură zahăr brun
• 200g unt
► Pentru umplutură:
• 600ml frişcă bătută
• 500g cremă de brânză Philadelphia, la temperatura camerei
• 4 linguri zahăr pudră
• 10g gelatină (1 plic)
• 1 pachet biscuiţi Oreo (cca 150g)
• 2 plicuri zahăr vanilat
• 2 linguri suc de lămâie
►Pentru decor:
• frişcă
• câţiva biscuiţi Oreo
Tortulete cu Oreo

PREPARARE Tortulete cu Oreo:

►Preparare crustă: Biscuiţii se mărunţesc (macină) cu un chopper sau cu un pisălog. Se adaugă zahărul, untul topit şi se omogenizează. Va rezulta o pastă cu care se tapetează baza tăvii, presând bine cu degetele.
► Preparare umplutură: Gelatina se pune la înmuiat pentru 15 minute, în 50 ml apă rece. Biscuiţii Oreo se macină la chopper. Crema de brânză, zahărul pudră, zahărul vanilat şi sucul de lămâie se mixează până când se obţine o cremă fină (3-5 minute la mixer, cu paleta pentru cremă). Gelatina înmuiată se încălzeşte câteva secunde la microunde, pentru a se lichefia, apoi se încorporează în cremă. Se omogenizează cu mixerul la viteză medie. Se adaugă uşor frişca bătută, amestecând cu o spatulă. La final, se încorporează biscuiţii Oreo măcinaţi.
►Asamblare: Compoziţia obţinută se toarnă peste crustă şi se nivelează suprafaţa (să fie cât se poate de perfect orizontală).
Prăjitura se păstrează la frigider câteva ore sau peste noapte. Înainte de servire, se decorează cu frişcă bătută şi biscuiţi Oreo.
Vă invit să dati Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

 Tortulete cu Oreo

 
Print Friendly, PDF & Email