5
(16)

Salam de biscuiti de post cu morcovi si cocos salam vegan de biscuiti desert de post salam de post

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

copyright

 

 

Salam de biscuiti de post cu morcovi si cocos

Cine nu a auzit de salam de biscuiţi? Desertul delicios, simplu şi la îndemână, extrem de popular în perioada comunistă, când foarte puţine ingrediente se mai găseau prin magazine? Biscuiţi, unt de casă (nouă nu ne lipsea untul de casă, făcut de bunica din lapte de văcuţă) ori margarină (în perioadele de post), cacao, zahăr şi rahat – cam acestea erau ingredientele de bază din salamul de biscuiţi pe care mi-l amintesc din copilărie.

Vă propun astăzi un salam de biscuiţi de post cu morcovi si cocos – un desert deosebit, care este însă destul de popular în Turcia. Pentru cei care sunt vegani sau ţin post, pentru cei care sunt alergici la cacao sau pur şi simplu pentru cei care vor să încerce un altfel de salam de biscuiţi, e o variantă interesantă şi care merită luată în calcul.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Salam-de-biscuiti-de-post-2

Ingrediente Salam de biscuiti de post cu morcovi si cocos

• 500 g morcovi
• 200 g biscuiţi populari
• 100 g zahăr www.simonacallas.com
• 1 plic zahăr vanilat 
• 100 g unt vegetal
• 70 g fulgi de nucă de cocos
 
Salam-de-biscuiti-de-post-3
A L B

Preparare Salam de biscuiti de post cu morcovi si cocos

Morcovii, spălaţi şi curăţaţi, se dau pe răzătoarea fină şi se pun pe foc împreună cu zahărul tos + vanilat, până când se înmoaie morcovii şi se evaporă apa. www.simonacallas.com Apoi se ia vasul de pe foc, se adaugă untul, se omogenizează. Se lasă să se răcească, apoi se încorporează nuca de cocos. nuca
A L B

Salam-de-biscuiti

A L B
Biscuiţii se rup în bucăţi mici şi se adaugă în compoziţie, se amestecă. Compoziţia se pune apoi pe o folie alimentară, se înfăşoară strâns şi se dă forma de salam (eu l-am făcut piramidal). www.simonacallas.com Se dă la rece pentru câteva ore (cel mai bine până a doua zi). Se serveşte tăiat în felii şi presărat cu nucă de cocos. prajituraA L B
 Salam-de-biscuiti-de-post-1
 

Note

• Untul vegetal poate fi margarină, unt de cacao, unt de arahide, unt de cocos, unt de shea (este consumat în bucătăria tradițională africană și utilizat în industria ciocolatei ca substituent al untului de cacao)
• Pentru varianta fără post se poate folosi unt din lapte, cu 60% grăsimi www.simonacallas.com
• Nuca de cocos poate fi înlocuită cu nucă de-a noastră
• Opţional se pot adăuga în compoziţie scorţişoară sau ghimbir, după gust www.simonacallas.com
• Înainte de a tăia salamul, l-am pus la congelator pentru o oră. Morcovii nu sunt un liant la fel de puternic cum este ciocolata, şi salamul e destul de fragil.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?