0
(0)

 

4
P2

Salata „tehnicolor” cu cartofi violet si portocalii

Vă propun un „dish” pentru „meatless Friday” (vinerea fără carne): o salată uşoară, extrem de simplu de făcut, cu ingrediente excentrice şi viu colorată. Pentru mine, care iubesc cartofii şi salatele de cartofi, a fost o alegere excelentă. Fiind atât de colorată, fata mea a propus să o botezăm “tehnicolor”. Şi aşa i-a rămas numele. Amin 🙂
 
 
Ingrediente:
Pentru salată
500 g cartofi violet
500 g cartofi dulci
4 fire ceapă verde
1/2 ardei gras roşu
50 g boabe de porumb din conservă
50 g germeni de schinduf
 
Pentru vinegretă
3 linguri oţet de mere
1 linguriţă sare
1 lingură muştar Dijon
7 linguri ulei de nuci
 
 
Preparare: 
 
Cartofii fierţi în coajă i-am curăţat, i-am tăiat în felii mai groase/cuburi. Ardeiul l-am tăiat în cuburi mici. Ceapa, curătată, am tăiat-o rondele fine. Am pus în farfurie cartofi, boabe de porumb, ardei, ceapă, germeni de schinduf.
Pentru vinegretă, am dizolvat sarea în oţet, am adăugat muştarul, am amestecat şi la final am încorporat uleiul, omogenizând bine. 
 
 Note:
• Am fiert cartofii mov şi cei dulci separat, pentru că din cei mov era prima oară când foloseam şi nu ştiam dacă vor fierbe în acelaşi timp. Ideea s-a dovdedit a fi bună, dar din alt motiv: apa în care au fiert cartofii mov s-a colorat; şi probabil ar fi afectat culoarea cartofilor dulci
• Cartofii mei mov, deşi pe eticheta lor scria că sunt violet, s-au dovedit a fi de culoare indigo (adică mai spre albastru). Gustul lor e, oricum, excelent.

 

 
5
7
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?