Cornuri cu fructe si rom reteta cornulete dospite cornuri pufoase cu gem cornulete pufoase cornulete cu gem cornulete umplute cornuri cu gem cornuri rapide cu stafide cornuri cu mere dulceata de lamai confiate dulceata de portocale copnfiate cirese confiate
Cornuri cu fructe si rom
Printre borcanele cu gemuri din cămară, aveam unul cu un conţinut interesant: stafide, mere uscate, coajă de lămâie, de portocală şi cireşe glasate, toate învăluite în aroma exotică a romului de Jamaica. Englezii numesc acest amestec „rum mincemeat” şi îl folosesc de obicei într-un desert de Crăciun intitulat – cum altfel? – „mince pie”. La origini, „mincemeat” conţinea şi carne tocată (de fapt, „mince meat” asta înseamnă: carne tocată); astăzi se folosesc tot mai mult versiunile doar cu fructe uscate şi nuci; deşi numele „mincemeat” a rămas. Şi, deoarece Crăciunul a trecut de multişor, eu am folosit acest amestec interesant ca umplutură pentru nişte cornuri dulci, rumene şi aromate.
Ingrediente Cornuri cu fructe si rom
• 2 ouă
• 1 cub mic de drojdie (25 g)
• 150 g unt
• 120 g zahăr
• 200 ml lapte cald
• 500 g făină
• arome după preferinţe (eu am pus rom – ca să rămânem în temă :))
• 1 borcan „Rum & Raisin Mincemeat” sau gem de fructe de consistenţă mai tare
Preparare Cornuri cu fructe si rom
Drojdia se amesteca cu o lingură de zahăr se lasă să se lichefieze. Untul topit se bate spumă cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând; apoi drojdia, romul şi laptele cald. Se încorporeaza făina şi se frământa până când se obţine un aluat moale şi elastic, care se lasă la crescut, acoperit, timp de 30-45 minute.
Se împarte aluatul în 6 şi se formeaza sfere care apoi se întind pe rând în formă (aproximativ) rotundă (pe masa pudrată cu faină) si se taie fiecare în 6 părţi egale. Se pune câte o linguriţă de umplutura (gem) şi se ruleaza. Se obtin astfel 36 cornuri.
Cornulete pufoase umplute cu gem
Se asaza cornurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc la temperatură medie până când se rumenesc frumos. După ce se racesc, se pudreaza cu zahăr. Dacă apreciaţi reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
Yammy, imi plac mult!
Multumesc mult, Cristina :-h
Ce pufoase sunt! Ca de bune nici nu ma indoiesc! 🙂
Multumesc mult, Meri, pup :-*
Cat de gustoase or fi fost .Super!
Multumesc mult, Dia :X
În Anglia se folosește doar „mince” mince meat e carnea tocata…. Dar nah dacă asa scrie pe borcan nu contrazic….
Sper ca nu sugerezi ca nu as sti sa citesc 🙂 Exact asa scria pe borcan, „mincemeat” si evident ca si eu m-am intrebat de ce scrie „meat” daca inauntru nu era nici urma de carne. Dupa care m-am documentat si am inteles. Cred ca am explicat destul de clar in introducere. Dar nah… daca tinem mortish sa ne dam importanta…