5
(19)
Cornuri cu fructe si rom reteta cornulete dospite cornuri pufoase cu gem cornulete pufoase cornulete cu gem cornulete umplute cornuri cu gem cornuri rapide cu stafide cornuri cu mere dulceata de lamai confiate dulceata de portocale copnfiate cirese confiate  

Cornuri cu fructe si rom

Printre borcanele cu gemuri din cămară, aveam unul cu un conţinut interesant: stafide, mere uscate, coajă de lămâie, de portocală şi cireşe glasate, toate învăluite în aroma exotică a romului de Jamaica. Englezii numesc acest amestec „rum mincemeat” şi îl folosesc de obicei într-un desert de Crăciun intitulat – cum altfel? – „mince pie”. La origini, „mincemeat” conţinea şi carne tocată (de fapt, „mince meat” asta înseamnă: carne tocată); astăzi se folosesc tot mai mult  versiunile doar cu fructe uscate şi nuci; deşi numele „mincemeat” a rămas. Şi, deoarece Crăciunul a trecut de multişor, eu am folosit acest amestec interesant ca umplutură pentru nişte cornuri dulci, rumene şi aromate.
Cornuri cu fructe si rom

Ingrediente Cornuri cu fructe si rom

• 2 ouă
• 1 cub mic de drojdie (25 g)
• 150 g unt
• 120 g zahăr
• 200 ml lapte cald
• 500 g făină
• arome după preferinţe (eu am pus rom – ca să rămânem în temă :))
• 1 borcan „Rum & Raisin Mincemeat” sau gem de fructe de consistenţă mai tare
Cornuri cu fructe si rom

Preparare Cornuri cu fructe si rom

Drojdia se amesteca cu o lingură de zahăr se lasă să se lichefieze.  Untul topit se bate spumă cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând; apoi drojdia, romul şi laptele cald. Se încorporeaza făina şi se frământa până când se obţine un aluat moale şi elastic, care se lasă la crescut, acoperit, timp de 30-45 minute.
Cornulete pufoase umplute cu gem
Se împarte aluatul în 6 şi se formeaza sfere care apoi se întind pe rând în formă (aproximativ) rotundă (pe masa pudrată cu faină) si se taie fiecare în 6 părţi egale. Se pune câte o linguriţă de umplutura (gem) şi se ruleaza. Se obtin astfel 36 cornuri. 

Cornulete pufoase umplute cu gem

Cornulete pufoase umplute cu gem
Se asaza cornurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc la temperatură medie până când se rumenesc frumos. După ce se racesc, se pudreaza cu zahăr. Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
Cornuri cu fructe si rom

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?