5
(10)

Prăjitură cu prune migdale si ghimbir reteta chec pufos pandispan pufos cu fructe si nuci prajitura de casa simpla rapida pufoasa cea mai usoara chec simplu rapid

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Prajitura cu prune migdale si ghimbir by Simona Callas„O reţetă nu are suflet. Tu, cel care o găteşti, trebuie să o însufleţeşti.”

(Thomas Keller – Chef, restaurator şi autor de cărţi culinare, deţinător a numeroase premii de prestigiu)

Prajitura cu prune migdale si ghimbir

*** 

În sfârşit, vara e aşa cum ne-am dori-o să fie pe toată perioada celor trei luni ale sale: zilele sunt calde dar nu caniculare, nopţile sunt răcoritoare dar nu friguroase, soarele e strălucitor dar nu ne topeşte, aerul  nu mai e uscat şi înecăcos dar nici greu de umezeală, şi mai plouă din când în când… De fapt, vara e atât de minunată acum încât nu mai e vară… şi, iaca, marginile frunzelor au irizaţii gălbui…
 
Nu prea mai e vară, miroase a toamnă binişor, şi nu numai condiţiile meteo ne spun asta, ci şi tarabele din piaţă pline ochi cu minunăţii pe care doar toamna le găseşti laolaltă. Şi dintre toate minunile pe care le revarsă toamna din cornul abundenţei, exista una care mă copleşeşte în mod deosebit cu nostalgia copilăriei: prunele. Bunicii mei aveau o livadă de pruni şi, deşi specificul zonei era ţuica (lol :)), la noi în casă prunele se foloseau şi în multe alte feluri. 
Cu amintirile în suflet şi cu răsuflarea toamnei alintându-mi tâmplele, am decis ca, dintr-o mână de prune, să prepar un desert care să aducă laolaltă trecutul şi prezentul – o prăjitură clasică într-o prezentare contemporană. Pentru aceasta Prajitura cu prune migdale si ghimbir am folosit reţeta de blat cu unt (blatul Victoria), care e suculent şi se topeşte în gură. Am înlocuit nucile tradiţionale cu migdale şi clasica, tropicala scorţişoară cu ghimbirul oriental. A rezultat un desert parfumat, exotic şi incredibil de plăcut la gust.   
Prajitura cu prune migdale si ghimbir

Ingrediente Prajitura cu prune migdale si ghimbir by Simona Callas

• 250 g unt moale
• 150 g zahăr tos
• 4 ouă mari www.simonacallas.com
• o linguriţă rasa ghimbir proaspat dat pe răzătoarea fină
• 200 g făină albă de grâu
• 50 g făină de migdale
• 1 lingurita praf de copt
• câteva prune feliate
• 50 g fulgi de migdale
                       

prajitura-prune-migdale-ghimbir-5

Preparare Prajitura cu prune migdale si ghimbir by Simona Callas

Se încinge cuptorul la 175-180 grade Celsius. Făina de grâu, făina de migdale şi praful de copt se cern. www.simonacallas.com Untul se freacă spumă cu zahărul; se adaugă ouăle pe rând, apoi ghimbirul. Se adaugă făina în ploaie, în 3-4 reprize, şi se omogenizează. 

chec cu fructe

***

Compoziţia se răstoarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit o tavă rotundă, cu diametrul de 25 cm şi baza detaşabilă). www.simonacallas.com Se pun deasupra feliile de prune, se presară fulgii de migdale şi se dă tava la cuptor, la foc moderat, pentru circa 30 minute (se verifică cu scobitoarea). Se lasă să se răcească înainte de a o scoate din tavă. Se desprinde cu grijă hârtia de copt. Se porţionează în felii generoase 🙂

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, originale, deosebite si delicioase.

Prajitura cu prune migdale si ghimbir

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?