0
(0)
1
7
Harry Caray’s Italian Steakhouseeste un restaurant deschis în Chicago în anul 1987, în onoarea prezentatorului de radio şi televiziune, comentator de baseball Harry Caray, care în ultimii 16 ani de carieră a fost crainic pentru echipa profesionistă de baseball Chicago Cubs. Născut în 1914 din tată italian şi mamă româncă, Harry Cristopher Carrabina şi-a început cariera de crainic radio la vârsta de 19 ani, iar pasiunea, talentul şi seriozitatea l-au ajutat să devină destul de repede o somitate în domeniu – respectat, admirat, premiat şi onorat.  
Declarat „Best Steakhouse in Chicago” de The Chicago Tribune Dining Poll, restaurantul care poartă numele lui Harry Caray îşi delectează clienţii cu cele mai rafinate şi gustoase preparate italieneşti. Restaurantul care de-a lungul anilor a primit numeroase premii pentru preparatele sale şi calitatea serviciilor, este extrem de popular în Chicago şi frecventat şi de numeroase vedete, atât din lumea sportului cât şi din lumea artistică. Dar nu numai mâncarea atrage clienţii la Harry Caray’s Italian Steakhouse, ci şi colecţia impresionantă de suvenire, demnă de un muzeu, expusă şi păstrată cu grijă.
Chicken Vesuvio (Pollo Vesuvio) este un preparat popular în Chicago; o reţetă italiano-americană care conţine carne de pui (cu os), alături de cartofi, ţelină, morcovi, sotate cu usturoi, oregano, vin alb şi ulei de măsline, apoi coapte până când pielea de pe carnea de pui devine crocantă. Preparatul este adesea presărat cu boabe de mazăre, pentru un efect coloristic.
În Chicago, metoda de preparare este asociată şi cu alte ingrediente, rezultând „steak Vesuvio” (friptura Vezuviu), „pork chops Vesuvio” (cotlete Vezuviu) sau simplii şi vegetarienii „Vesuvio potatoes” (cartofi Vezuviu).
Reţeta originală nu se ştie exact de unde provine, unii istorici în gastronomie spun că ea ar fi fost popularizată de Vesuvio Restaurant, care a funcţionat în Chicago prin anii 1930.
Varianta de Chicken Vesuvio care se serveşte la Harry Caray’s, pe care o propun astăzi, m-a atras din cauza aspectului şi a ingredientelor, care toate sunt pe gustul meu. Probabil că acolo, în restaurant, preparatul are un gust şi mai bun, deşi îmi e greu să-mi imaginez ceva mai gustos de atât.
Şi ca să închei introducerea atât de lungă la un preparat fantastic, dar care se face simplu şi destul de repede, o caracterizare scurtă şi răspicată ne-o oferă declaraţia publicată de Time Out Chicago (ghidul evenimentelor, restaurantelor, spectacolelor si cluburilor din Chicago): „Ştiind că aproape aproape toţi criticii culinari din Chicago au ridicat în slăvi Chicken Vesuvio de la restaurantul Harry Caray, ni s-a părut o provocare să găsim o versiune mai bună. Nu am găsit.”
Ingrediente (pentru 6 porţii):
• 6 pulpe superioare de pui (cu os şi piele)
• 1 kg cartofi roşii cu coajă subţire
• 3-4 linguri ulei
• 5-6 căţei de usturoi tocaţi
• 1 linguriţă oregano uscat
• 1 pahar de vin alb
• ½ cană supă de pui
• 1 cană mazăre boabe congelată
• o linguriţă rozmarin uscat
• sare şi piper după gust
 Preparare:
 Am pornit cuptorul, să se încingă. Carnea de pui am asezonat-o cu condimente şi am prăjit-o puţin în ulei, doar cât să se rumenească, apoi am scos-o din tigaie şi am pus-o într-un vas termorezistent. În aceeaşi tigaie am pus cartofii, bine spălaţi, tăiaţi în jumătăţi sau în sferturi şi i-am ţinut până când au căpătat o culoare aurie. Am scos cartofii şi i-am transferat în vasul termorezistent, cu pulpele de pui. În tigaie am pus usturoiul, oregano, rozmarinul, am lăsat 2 minute (până când usturoiul a căpătat o nuanţă aurie), am adăugat vinul şi supa de pui, am mai ţinut pe foc până când a început să fiarbă, apoi am turnat peste tava în care am pus carnea şi cartofii. Am asezonat cu sare şi piper şi am dat la cuptor, pentru circa 40 minute.

Mozaic

Am aşezat în farfurie cartofi, o pulpă de pui, am turnat 2 linguri din sosul format şi am presărat boabe de mazăre (fierte 5-6 minute în apă).
Opţional se poate adăuga pătrunjel proaspăt tocat.

4
6

Print Friendly, PDF & Email

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!