Tort de inghetata in forma de pepene inghetata vanilie inghetata cirese sorbet lime ciocolata 

Tort de inghetata in forma de pepene

Tort de inghetata in forma de pepene

Ne place pepenele. Mult. Îl savurăm ca atare sau oricum altfel. Fursecurile-pepene au un succes nebun, de fiecare dată când le fac. Acum am vrut să încercăm altceva. Nu m-am avântat să prepar îngheţata în casă; pentru că nu am avut timp şi pentru că mai am încă de studiat până să-mi iasă aşa cum vreau eu. Am folosit îngheţată din comerţ şi m-am jucat cu ea într-o formă de tort cu pereţii detaşabili, aşa cum am văzut la Amy. Nu a fost greu, nici nu a durat mult; iar bucuria copiilor de a avea în farfurii îngheţată în forma feliilor de pepene, cu sâmburi cu tot (pe care nu au fost nevoiţi să-i înlăture :)), e indescriptibilă.
Tort de inghetata in forma de pepene

Ingrediente Tort de inghetata in forma de pepene

• îngheţată verde (eu am avut sorbet de lime)
• îngheţată albă (eu am pus de vanilie)
• îngheţată roşie sau roz (eu am avut de cireşe)
• cuişoare de ciocolată pe post de sâmburi
Tort de inghetata in forma de pepene

Preparare Tort in forma de pepene

Am luat cu o lingură din sorbetul verde şi am aşezat într-un strat de circa 1 deget grosime, de jur împrejur, în tava rotundă, netezind cât am putut de bine. Am introdus la congelator să se întărească. Apoi, în interiorul cercului verde, am făcut unul din îngheţată albă şi din nou am pus la congelator (în zilele acestea caniculare, îngheţata se topeşte îndată, aşa încât a trebuit să lucrez rapid, iar între etape să introduc tava la congelator).
Tort de inghetata
În îngheţata roz am amestecat uşor cuişoarele de ciocolată, apoi am aşezat-o în mijlocul tăvii. Am ţinut totul la congelator până la servire.
Tort pepene

Tort de inghetata 

Ar fi fost interesant ca îngheţata să aibă şi gustul de pepene; poate într-o zi voi încerca să o prepar în casă. Dar, chiar şi aşa, fără aromă de pepene, şi gustul şi aspectul au un impact deosebit, iar acest desert face cinste unui dejun cu familia şi prietenii, intr-o zi toridă 🙂

Tort de inghetata in forma de pepene

Tort de inghetata in forma de pepene
 
Print Friendly, PDF & Email
Rating: 0