5
(8)

Cupcakes In The Pink With Cherries reteta Buchet de cupcakes cupcakes cu cirese cupcakes trandafiri; prajitura cu cirese praitura de casa briose cu cirese briose pufoase ganache de ciocolata crema de ciocolata.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cupcakes In The Pink With Cherries

Cupcakes In The Pink With Cherries reteta

Blat alb şi pufos, cremă roz de ciocolată şi o cireaşă confiată închisă în miezul fiecărui cupcake. Un buchet dulce şi la propriu şi la figurat 🙂 a fost surpriza pentru un înger de fată care iubeşte culoarea roz. Acest titlu – Cupcakes In The Pink With Cherries – mi-a venit în minte, ascultând melodia “Lucy In The Sky With Diamonds” a trupei Beatles.
Cupcakes In The Pink With Cherries
  

INGREDIENTE Cupcakes In The Pink With Cherries reteta

(pentru aproximativ 12 cupcakes)
 
Pentru brioşe:
• 250 g făină albă
• 175 g zahăr www.simonacallas.com
• 200 ml lapte
• 90 ml ulei
• 1 ou mare (sau 2 ouă mai mici)
• 1 lingurita praf de copt
• 1 lingură coajă proaspătă de lămâie, dată pe răzătoare
• 100 g cireşe confiate
 
Pentru cremă:
• 200 g ciocolată albă
• 100 ml frişcă lichidă www.simonacallas.com
• 100 g unt cu 82% grăsime
• 1 linguriţă apă de trandafiri
• puţin colorant alimentar roz
 

Cupcakes In The Pink With Cherries

 

PREPARARE Cupcakes In The Pink With Cherries reteta

 

Preparare brioşe

Făina se cerne împreună cu praful de copt. Oul se mixează bine cu zahărul până se obţine o cremă deschisă la culoare; se adaugă laptele, uleiul şi coaja de lămâie; la sfârşit se încorporează făina. www.simonacallas.com În cupele (sau hârtiile) pentru brioşe se pune câte o linguriţă din compoziţie, se aşază câte o cireaşă în mijloc apoi se umplu cupele cam pe trei sferturi cu compoziţie. Se coc în cuptorul încins dinainte, la 175-180 grade, timp de circa 20 minute (se verifică cu scobitoarea).

 

Preparare cremă

Ciocolata se rupe în bucăţi mici. Frişca, împreună cu colorantul şi apa de trandafiri, se pun într-un vas termorezistent la cuptorul cu microunde (sau la baie de aburi, pentru cine nu se grăbeşte) până aproape de fierbere, apoi se toarnă peste ciocolată. Se amestecă bine, până când se dizolvă ciocolata şi apoi se dă la frigider pentru câteva ore (sau la congelator 30 minute). www.simonacallas.com Ţinută la rece, se va întări. Se mixează la viteză medie până când se înmoaie şi se deschide la culoare, se adaugă untul* şi se continuă mixarea la viteză mare până când se obţine o cremă fină şi catifelată. Se pune într-un săculeţ de ornare cu vârf în formă de stea închisă şi se decoreaza brioşele.
Buchet cupcakes ciocolata cirese

*NOTE Cupcakes In The Pink With Cherries reteta

• Untul trebuie să fie la aceeaşi temperatură cu crema (ganache) în care se adaugă.
• Dacă ganache-ul începe să se taie (brânzească), untul se adaugă în fir subţire, sub formă lichidă şi fierbinte, în timp ce se mixează la viteză mare; şi se continuă mixarea până când crema se leagă frumos (circa 15 minute la viteză maximă)
• Dacă în încăpere e cald, crema va fi moale; pentru a-şi păstra forma şi a nu curge de pe brioşe, înainte de a proceda la ornare se introduce crema pentru 5-10 minute la frigider.
***
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
Buchet cupcakes ciocolata cirese
 Cupcakes In The Pink With Cherries reteta Buchet de cupcakes cupcakes cu cirese cupcakes trandafiri; prajitura cu cirese praitura de casa briose cu cirese briose pufoase ganache de ciocolata crema de ciocolata.
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?