Placinta cu banane Banana Split Pie  Cremsnit cu banane Cremes cu banane

Placinta cu banane / Banana Split Pie

Este fantastic de parfumat şi de savuros acest desert. E compus simplu din blat, cremă de vanilie, felii de banane şi frişcă; decorat după cum pofteşte sufletul fiecăruia şi servit ca atare sau alături de o ceaşcă de cafea, ceai ori chiar şampanie (în funcţie de momentul zilei, dispoziţie, vârstă şi ocazie).

***

E uşor de preparat, cu ingrediente la îndemână, şi la fel de uşor dispare din tavă, pentru că e pe gustul tuturor, atât al copiilor cât şi al celor mai mari. Şi poate cel mai important lucru la acest desert – în afară că se găteşte repede şi uşor, că e delicios şi parfumat – e faptul că, din numai câteva elemente, pe care putem să le avem deja în bucătărie ori să le pregătim rapid, obţinem o prăjitură pur şi simplu impresionantă.

Placinta cu banane Banana Split Pie 2

Ingrediente Placinta cu banane:

  • Blat– poate fi din foietaj, biscuiţi (puşi ca atare ori sfărâmaţi şi amestecaţi cu puţin unt topit), pâte sablée (aluat pentru tarte), pandişpan sau foaie de ruladă. Eu am avut la îndemână foi de cremşnit gata coapte şi le-am folosit cu mare angajament.
  • Crème pâtissière – e clasica cremă de vanilie pentru ecleruri, tarte sau rulouri umplute
  • Frişca – nu mai e nevoie să explic; se foloseşte frişcă bătută şi îndulcită.
  • Banane – bine coapte, curăţate de coajă, tăiate în felii rotunde şi aşezate unele lângă altele
  • Decor această prăjitură se poate decora cu nuci, alune, migdale, ciocolată (rasă sau topită), fructe (proaspete sau confiate) etc.

Cremsnit

Cantităţi Placinta cu banane:

Pentru o tavă cu dimensiunile de 28/30 cm am folosit:

  • 2 foi de cremşnit (una la bază şi cealaltă sfărâmată deasupra) – reteta foitaj de casa o gasiti aici (link)
  • cremă de vanilie preparată ca aici (link) din 5 gălbenuşuri, 800 ml lapte, 150 g zahăr, vanilie, 50 g amidon
  • 4 banane
  • 300 g frişcă bătută şi îndulcită

 

Placinta cu banane Banana Split Pie 4

 

Preparare Placinta cu banane:

Peste foaia de cremşnit am întins crema de vanilie, apoi am aşezat feliile de banane una lângă alta (se pot tăia pe lung sau rondele).

***

Pe deasupra am întins frişca iar la final am presărat cea de a doua foaie de cremşnit zdrobită. Prăjitura se păstrează la rece minim 2-3 ore înainte de a fi servită. banane

Placinta-cu-banane-5