5
(7)
Macarons cu fistic si crema de ciocolata alba reteta macarons frantuzesti macarons reteta originala cum se fac macarons perfecti  
Macarons cu fistic si crema de ciocolata alba

Macarons cu fistic si crema de ciocolata alba

Fistic, migdale şi ciocolată albă – o formulă rafinată, elegantă şi deosebit de savuroasă, datorită texturii şi bogăţiei de arome. Procedeul e asemănător cu cel de aici (link).

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Macarons cu fistic si crema de ciocolata alba

Ingrediente Macarons cu fistic si crema de ciocolata alba 

Pentru macarons:
• 160 g zahăr pudră
• 100 g făină de migdale
• 115 g albuşuri (3 albuşuri de la ouă mari)
• 50 g fistic măcinat fin www.simonacallas.com
• un praf de sare
• 70 g zahăr fin
• puţin colorant alimentar verde gel (opţional)
 
Pentru crema de ciocolată:
100 g ciocolată albă www.simonacallas.com
• 100g frişcă lichidă
 
Macarons cu fistic si crema de ciocolata alba
 

Preparare Macarons cu fistic si crema de ciocolata alba 

Fisticul se macină împreună cu făina de migdale, apoi se amestecă cu zahărul pudră şi se cern de 2 ori. www.simonacallas.com
 
Albuşurile se bat cu un praf de sare până când se fac spumă, apoi se adăugă treptat zahărul fin şi se mixează până când se obţine o bezea foarte tare. Se adaugă colorantul şi se mai mixează de câteva ori, să se omogenizeze în compoziţie. www.simonacallas.com
 
Se adaugă în 2-3 tranşe în bezea, amestecul de zahăr pudră cu făină de migdale şi fistic, se încorporează cu o spatulă prin răsturnere, şi se obţine o compoziţie aerată care curge în panglică. www.simonacallas.com Compoziţia se pune într-un poş la care se ataşează un dui rotund şi larg şi se poşează în tavă, peste hârtia de copt,  cochilii rotunde, egale şi la distanţă de minim 1 cm unele de altele. Se loveşte tava de masă de câteva ori, ca să se aşeze compoziţia şi să iasă eventualele bule de aer.

Fursecuri cu crema

Se lasă tava în loc uscat, expusă la aer, pentru minim 15 minute, până când la exteriorul cochiliilor se formează o peliculă mai uscată (la atingerea cu degetul, nu se lipeşte bezeaua). www.simonacallas.com  Apoi se introduce tava în cuptorul încins, la temperatură mică (140-150 grade Celsius}, pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru 12-15 minute.

Prajitura fursecuri cu crema

Macarons cu fistic si crema de ciocolata alba
Pentru cremă, se înfierbântă frişca şi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi cât mai mici. www.simonacallas.com Se omogenizează şi se lasă să se răcească, apoi se mixează până când se obţine o cremă fină, care se pune într-un poş prevăzut cu dui rotund. Se lipesc cochiliile câte două, cu cremă. Sunt foarte bune imediat, perfecte a doua zi.

Macarons cu fistic si crema de ciocolata alba
a-l-b-1
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?