Minitarte delicioase cu lamaie si bezea tarta reteta tarte cu fructe tarte cu lamaie si mereng

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Minitarte delicioase cu lamaie si bezea 1

 

Minitarte delicioase cu lamaie si bezea

Un deliciu sunt aceste tarte. Crema de lămâie acrişoară, plasată între bezeaua dulce şi crusta de biscuit crocant, se constituie într-o combinaţie extrem de plăcută, aromată şi răcoritoare, de nerefuzat în orice anotimp 🙂

 

Minitarte delicioase cu lamaie si bezea

 

Ingrediente Minitarte delicioase cu lamaie si bezea 

► 500 g aluat dulce pentru tarte preparat ca la Minitartele cu fructe.  
Pentru crema de lămâie:
• 4 gălbenuşuri de ou
• 125 ml suc proaspăt de lămâie
• 125 ml lapte fierbinte
• 100 g zahăr tos
• coaja rasă fin de la 1 lămâie
• 2 linguri amidon de porumb
• 100 g unt nesărat la temperatura camerei, tăiat în cuburi mici
Pentru bezea:
• 2 albuşuri de ou
• 200 g zahăr tos
• 1/2 lingurită extract de vanilie
 
Minitarte delicioase cu lamaie si bezea

 

Preparare Minitarte delicioase cu lamaie si bezea

► Crusta pentru tarte se prepară urmând paşii explicaţi la Minitartele cu fructe. De data aceasta am folosit forme de savarină foarte mici (6/2,4/3,7 cm) şi din ingredientele menţionate mi-au ieşit 30 de minitarte. Dacă se folosesc forme de dimensiuni mai mari, se obţin mai puţine coji.
 
Minitarte delicioase cu lamaie si bezea
 
► Pentru crema de lămâie, am mixat gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, am agăugat sucul de lămâie şi apoi laptele fierbinte. Am ţinut această compoziţie pe baie de aburi, amestecând continuu, până când s-a îngroşat. Apoi am îndepărtat vasul de sursa de căldură, am încorporat coaja de lămâie şi untul, am omogenizat, am acoperit cu o folie alimentară şi am lăsat să se răcească. După ce s-a răcit, am umplut fiecare coajă de tartă cu crema obţinută.
► Pentru bezea (mereng), am pus albuşurile şi zahărul în bolul mixerului, pe baie de aburi, am amestecat cu para mixerului (fără să le bat!) până când s-au înfierbântat iar zahărul s-a topit (circa 5 minute), apoi am transferat vasul în robot şi am mixat la viteză medie (treapta 3 la un mixer cu 6 viteze) până când am obţinut o bezea tare. Am adăugat extractul de vanilie şi am mai amestecat de câteva ori.  Am pus bezeaua într-o pungă de ornat prevăzută cu vârf în formă de stea şi am decorat tartele.

Minitarte delicioase cu lamaie si bezea

Vă invit să dati Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
Minitarte delicioase cu lamaie si bezea
Minitarte delicioase cu lamaie si bezea

Note Minitarte delicioase cu lamaie si bezea 

• Cojile de tarte se pot prepara cu o zi sau chiar mai multe zile înainte; având compoziţie de biscuiţi se pot păstra mai mult timp, la temperatura camerei. Pentru a rămâne crocante, se pun într-un recipient cu capac, închis ermetic.
• Mare atenţie la ustensilele folosite pentru prepararea cremei de lămâie! Bolul şi unealta cu care se amestecă în cremă, atunci când este prelucrată termic; trebuie să fie din ceramică, email, silicon sau lemn. Metalul oxidează sucul de lămâie din compoziţie şi va da cremei un gust metalic.
• Pentru că am lăsat merengul crud, înfierbântarea albuşurilor pe baie de aburi are rolul de a elimina eventualii germeni din albuşul de ou. Bezeaua de pe tarte se poate rumeni puţin; prin introducerea tartelor la cuptor câteva minute sau utilizarea unui pistol cu gaz pentru flambat. În acest caz, albuşurile se pot mixa direct cu zahărul şi vanilia; nu mai este nevoie să fie prelucrate termic.
Minitarte delicioase cu lamaie si bezea