5
(4)

Sufleu de broccoli broccoli la cuptor broccoli gratinat reteta Soufflé recette quick recipe baking fara gluten free sugar free keto mancare rapida sanatoasa satioasa coacere

 

Sufleu de broccoli 

Broccoli (Brassica oleracea) este o legumă din familia brasicaceelor (cruciferelor), ce se utilizează în alimentație, inflorescența mai puțin compactă decât a conopidei, fiind folosită la prepararea diferitelor mâncăruri. Are o valoare nutritivă și alimentară ridicată, și de asemenea un conținut bogat în fibre, vitamine (A, B1, B2, B3, B6, C, E, K) și săruri minerale (Fe, Cr, K, P, Mn, K, Cu, Zn, P, Ca, Se). Are originea comună cu conopida și este răspândită în aceleași zone.

Perfect pentru micul dejun sau chiar pentru o gustare de seară, acest preparat se face uşor şi se mănâncă rapid. E suculent, gustos şi săţios, deşi nu conţine făină. Unii ar spune că, fără făină, nu s-ar numi sufleu. Aşa o fi, dar nu ştiu cum altfel să îl numesc.

Pentru cantităţile de mai jos, am folosit un vas de 3 litri (35/24,5/5 cm) şi mi-au ieşit circa 8 porţii.

sufleu de broccoli

Ingrediente Sufleu de broccoli

• 700 g bucheţele de broccoli (cântărite după ce au fost fierte şi scurse de apă)
• 250 g caşcaval dat pe răzătoare
• 300 g smântână
• 8 ouă www.simonacallas.com
• 1 linguriţă rasă sare
• ½ linguriţă piper alb
• 1 linguriţă rasă busuioc uscat
 
sufleu de broccoli

Preparare

Bucheţelele de broccoli (am avut 1 kg congelate) se fierb câteva minute în apă cu sare, apoi se scurg, se aşază în vasul pentru copt şi, cât timp se răcoresc, se bat ouăle, împreună cu smântâna şi condimentele, apoi se amestecă caşcavalul. www.simonacallas.com Compoziţia obţinută se toarnă peste broccoli. Se dă vasul la cuptor, la temperatură medie, pentru aproximativ 30 minute (sau până când se rumeneşte frumos deasupra). Se scoate tava din cuptor şi se lasă 10-15 minute să se răcorească, înainte de a servi. E la fel de gustos şi cald şi rece.
 
sufleu de broccoli
A L B

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?