5
(6)
Biscuiti fulg de nea de post fursecuri de post aluat fraged fara lactoza ou desert vegan prajituri de casa retete vechi prajituri de Craciun sarbatoare fulgi zapada

Biscuiti fulg de nea de post 1


Biscuiti fulg de nea de post

Pentru că suntem în postul Crăciunului, m-am gândit să ofer o reţetă şi celor care ţin post şi care au poftă de ceva dulce: nişte biscuiţi dulci, aromaţi şi crocanţi, numai buni să ne alinte într-o zi de iarna 🙂 Se pregatesc usor si sunt deliciosi. Eu i-am decupat in forma de fulg de nea dar pot fi facuti in orice forma doriti. 
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare dar de mare efect si delicioase.***
Daca doriti sa va surprindeti copiii si nepoteii cu ceva dulce deosebit, va recomand si aceste fursecuri Zebra de post (clic pe poza pentru reteta):
Fursecuri zebra reteta de post
 
Sau acesti biscuiti delicati, dragalasi, tot de post, in forma de nasturi (clic pe poza pentru reteta):
Fursecuri-nasturi-biscuiti-post
Tot de post sunt si aceste fursecuri cu multa nuca, absolut fantastic de bune (clic pe poza pentru reteta):
Biscuiti de post cu nucă fursecuri fragede

Ingrediente Biscuiti fulg de nea de post

 • 250 g margarină moale (citiţi eticheta cu atenţie, pentru că unele sortimente conţin proteine din lapte)
• 100 g zahăr
• 300 g făină www.simonacallas.com
• 50 g făină de migdale
• 1 linguriţă praf de copt
• 2 picături extract de vanilie


Biscuiti fulg de nea de post 2

Preparare Biscuiti fulg de nea de post

Făina de grâu, făina de migdale şi praful de copt se cern împreună. Margarina se mixează cu zahărul până când se obţine o cremă. Se adaugă extractul de vanilie, apoi se încorporează amestecul uscat (făina). www.simonacallas.com Se frământă cu mâna (eventual se mai adaugă puţină făină), să se obţină un aluat legat şi nelipicios, care se înfăşoară în folie alimentară şi se pune în frigider pentru minim jumătate de oră.
 
Se încinge cuptorul şi se tapetează cu hârtie de copt tava de copt. Aluatul se întinde într-un strat de circa 4 mm, pe planşeta pudrată cu puţină făină. www.simonacallas.com Se utilizează un decupător pentru a decupa biscuiţii, care se aşază în tavă, pe hârtia de copt. Se coc la temperatură medie pentru 15-20 minute sau până când incep să se rumenească pe margini.
 
Aceşti biscuiţi se pot consuma ca atare, pudraţi cu zahăr farin sau glazuraţi.
 Biscuiti fulg de nea de post 3
 
 Biscuiti fulg de nea de post 4

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?