0
(0)

La multi ani Romania fursecuri biscuiti ziua nationala 1 decembrie glazura regala royal icing bezea desert patiserie.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

La multi ani Romania

 

La multi ani Romania!

Astăzi sărbătorim Ziua Naţională a României. La 1 decembrie 1918 Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a hotărât Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român. Această decizie a fost făcută publică prin Rezoluția de la Alba Iulia.
***
Pentru a marca acest moment frumos, am ales să prepar fursecuri de forma ţării mele, glazurate în culorile steagului românesc. Nu am avut decupător, m-am folosit de un carton decupat după conturul hărţii României, pe care l-am aşezat peste aluatul întins cu sucitorul şi am decupat cu un cutter.
***

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

***La multi ani Romania

Ingrediente la multi ani Romania

► Pentru fursecuri
• 400 g făină albă
• 150 g zahăr tos www.simonacallas.com
• 1 lingură coajă rasă de lămâie
• sucul de la ½ lămâie
• 1 ou
• 1 plic (10 g) praf de copt
• 200 g unt la temperatura camerei
***
Pentru glazură
• 2 albuşuri de ou  www.simonacallas.com
• sucul de la ½ lămâie
• 350 g zahăr pudră
• colorant alimentar gel/pudră: roşu, galben, albastru
La multi ani Romania

Preparare la multi ani Romania

***
Preparare fursecuri
Se mixează untul cu zahărul foarte bine până când devine cremos. Se adaugă oul, coaja şi sucul de lămâie, se omogenizează, iar la final se încorporează făina cernută cu praful de copt. www.simonacallas.com Se frământă până când se obţine un aluat elastic, nelipicios (dacă este necesar se mai adaugă făină), care se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce în frigider pentru 1-2 ore.  
Se aşază aluatul pe planşetă, se întinde cu sucitorul în strat de circa 5 mm şi se decupează fursecuri de formele dorite. www.simonacallas.com Se coc în tava tapetată cu hârtie de copt, 20 minute la cuptorul cu gaz (temperatură medie) respectiv 10 minute la cuptorul electric (temperatura de 160 grade Celsius, la funcţia cu ventilaţie). Se lasă fursecurile să se răcească şi între timp se prepară glazura.

***

Biscuiti fursecuri
***
Preparare glazură
Albuşurile se bat uşor cu un praf de sare, până când se înspumează, apoi se adaugă treptat şi alternativ, câte puţin din zahărul pudră şi din sucul de lămâie, mixând foarte bine, să se dizolve zahărul. Se obţine o bezea tare, care se împarte în trei boluri. www.simonacallas.com Se pune în fiecare bol câte un strop de colorant roşu, galben respectiv albastru; şi se omogenizează bine cu o linguriţă. Cu această compoziţie, introdusă într-o pungă mică pentru ornat la care se ataşează un vârf cu orificiul rotund foarte mic (Wilton nr.1); se trasează conturul pentru fiecare culoare de pe fursecuri.

***

Biscuiti grazura icing

***
După ce se realizează această operaţiune, în compoziţia rămasă se adaugă 1-2 linguriţe de apă şi se omogenizează. www.simonacallas.com Apoi se umplu spaţiile conturate cu un poş prevăzut cu vârf rotund puţin mai larg (Wilton nr.2), iar cu o scobitoare se întinde spre margini, în aşa fel încât să umple tot spaţiul delimitat.
***La multi ani Romania

****
Fursecurile se lasă la uscat câteva ore, până când se întăreşte glazura. Se păstrează la temperatura camerei, într-o cutie închisă etanş.

***

La multi ani Romania

  
 La multi ani Romania

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?