4.9
(31)

Macarons fulg de nea Snowflake Macarons reteta simpla usoara cum se fac macarons cu crema de ciocolata alba perfect french macarons recipe

Macarons fulg de nea Snowflake Macarons

 

 

Macarons fulg de nea Snowflake Macarons

Macarons fulg de nea snowflake macarons
Pentru că suntem în luna cadourilor, a iernii şi a Crăciunului, în toată această perioadă Cofetarul de Ocazie va rămâne în spiritul sărbătorilor şi va pregăti dulciuri decorate în tematică festivă.
 
Astăzi vă prezint macarons turcoaz cu cremă de ciocolată albă şi decorate în spiritul momentului.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Macarons fulg de nea Snowflake Macarons
 

INGREDIENTE Macarons fulg de nea Snowflake Macarons

 
Macarons:
• 90 g albuş de ou (circa 3 albuşuri de la ouă de dimensiuni medii)
• 25 g zahăr granulat (circa 2 linguri)
• 200 g zahăr pudră www.simonacallas.com
• 110 g făină de migdale
• puţin colorant alimentar gel (eu am pus turcoaz)
 
Crema:
• 150 g ciocolată albă
• 100 ml frişcă lichidă www.simonacallas.com
• 2-3 picături extract de vanilie
 
Glazura:
• 1 albuş de ou www.simonacallas.com
• 160 g zahăr pudră
• sucul proaspăt stors de la 1/2 lămâie
 
Macarons fulg de nea Snowflake Macarons
 

PREPARARE Macarons fulg de nea Snowflake Macarons

 
Preparare macarons: Făina de migdale şi zahărul pudră se amestecă, se râşnesc şi apoi se cern împreună. Albuşurile se bat cu un praf de sare până când devin spumoase, apoi se adaugă treptat zahărul tos şi se mixează foarte bine până când se obţine o bezea tare. www.simonacallas.com Se adaugă colorantul şi se mai mixează de câteva ori, să se omogenizeze. Apoi în această bezea se încorporează în 3 reprize amestecul de făină de migdale şi zahăr pudră – cu o spatulă, prin răsturnare, până când compoziţia devine uşor curgătoare, ca o lavă. Tehnica macaronajului este frumos exemplificată aici (link).  
Macaron reteta perfecta
 
Compoziţia se pune într-o pungă pentru decorat prevăzută cu un dui rotund mai mare (sau tăiată în aşa fel incât să aibă un orificiu de circa 1 cm) şi se poşează în tava tapetată cu hrtie de copt, cercuri cu diametrul de aproximativ 4 cm, la distanţe de 2 cm unele de altele. www.simonacallas.com Tava se loveşte de masă de câte 3 ori pe fiecare latură (în total de 12 ori), pentru ca bulele de aer din interiorul compoziţiei să se ridice la suprafaţă.
Macaron perfecti reteta

Macaron perfecti reteta

Se lasă la aer minim 30 minute, până când la atingere, suprafaţa macarons nu mai este lipicioasă. www.simonacallas.com Apoi tava se introduce în cuptor, la temperatura minimă, timp de circa 15 minute. După ce se scot din cuptor, cochiliile de macarons se dezlipesc de hârtia de copt şi se lasă la răcit pe un grătar.

Macaron bleu Craciun reteta

Preparare cremă: Frişca lichidă se încălzeşte la cuptorul cu microunde cam 20 secunde, până când se înfierbântă, se adaugă extractul de vanilie şi apoi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi mici. www.simonacallas.com Se amestecă bine cu o spatulă, până când se topeşte toată ciocoloata şi se obţine o compoziţie omogenă.

Această compoziţie se pune la rece timp de câteva ore (sau până a doua zi). Apoi se mixează la viteză mare timp de 2-3 minute. Rezultă o cremă fină şi catifelată,. care se pune într-o pungă de ornat şi cu ajutorul ei se lipesc câte doi macarons. www.simonacallas.com

Macarons fulg de nea Snowflake Macarons

Macaron perfecti reteta

Preparare glazură: Albuşul de ou se bate cu un praf de sare până când începe să se înspumeze, apoi se adaugă zahărul pudră alternând cu sucul de lămâie şi se mixează la viteză mare. www.simonacallas.com Bezeaua obţinută se pune într-o pungă de ornat prevăzută cu vârf foarte subţire (Wilton nr.1) şi cu ajutorul ei se decorează partea superioară a macarons.
Macarons fulg de nea Snowflake Macarons
 
Macarons fulg de nea Snowflake Macarons
 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?