5
(9)

Minitarte cu nugatina reteta de post prajitura vegana desert prajituri de casa vegane cu nuci caramel prajituri de Craciun rapide usoare

Tartlets-4

Minitarte cu nugatina reteta de post

Desertul pe care îl aduc astăzi este unul festiv, potrivit pentru sărbătorile de iarnă în care ne aflăm. Eu am folosit aici frişcă vegetală – care, atenţie, conţine proteine din lapte! – de aceea am spus că tartele sunt vegetariene şi nu vegane. Untul vegetal poate fi înlocuit după dorinţă cu unt din lapte iar frişca vegetală poate fi substituită cu frişcă din smântână sau chiar de ganache din ciocolată albă.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tartlets-2

Ingrediente Minitarte cu nugatina reteta de post

• 100 g migdale mărunţite (tocate)
• 1 lingură cacao
• 3 linguri făină www.simonacallas.com
• 4 linguri unt vegetal (unt de cacao, margarină etc)
• 80 g miere
• 50 g zahăr
• 150 ml frişcă vegetală
• câteva cireşe maraschinoA L B
 Minitarte vegetariene cu nugatina
 

Preparare Minitarte cu nugatina reteta de post

 
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
 
Migdalele tocate, cacao şi făina se pun într-un bol şi se amestecă. www.simonacallas.com
 
Untul, mierea şi zahărul se pun pe foc, se fierb la foc mediu 2-3 clocote, apoi se ia vasul de pe foc. Se incorporează amestecul uscat şi se omogenizează.

 ***

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se nivelează cu o spatulă sau cu lama unui cuţit, în aşa fel încât să se obţină un strat subţire şi uniform. www.simonacallas.com Eventual, se mai pune deasupra o foaie de copt şi se nivelează cu un sucitor, apoi se desprinde cu grijă foaia de deasupra. Se introduce tava la cuptor pentru circa 10 minute (până când marginile încep să se rumenească).

Cât nugatina este încă fierbinte, se taie cu un cutter rotund, apoi fiecare cerc se aşază într-o formă de minitartă. Dacă foaia de nugatină începe să se întărească, se mai introduce tava în cuptor 1 minut, ca să se înmoaie din nou; apoi se continuă decuparea. www.simonacallas.com Toate formele de minitarte, cu capacele de nugatină, se pun într-o tavă şi se introduc din nou la cuptor pentru 1-2 minute, să se înmoaie nugatina şi să se poată presa uşor în centru cu un pistil sau cu un alt instrument rotunjit la capăt (eu am folosit capătul unui sucitor de lemn) spre baza formei, căpătând aspect de cuib şi fără să se rupă. Se lasă 1 minut să se răcească şi apoi se scot cuiburile din formele de tarte.
 
Minitarte vegetariene cu nugatina preparare
 
 Frişca se bate cu mixerul, se pune într-o pungă de ornat şi se umplu cupele de nugatină. Se decorează cu cireşe maraschino. Dacă nu se consumă imediat, se păstrează în frigider.

Update: Frişca 100% vegetală (vegană) din smântână de cocos se prepară ca aici.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?