5
(11)

Tort simplu cu ciocolata si alune Tort usor si delicios Tort cu nuca si ciocolata

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

 Tort simplu cu ciocolata si alune by Simona Callas

 
La noi în familie luna decembrie e bogată în evenimente, nu numai pentru că e luna cadourilor, a Crăciunului şi a vacanţei, ci şi pentru că avem sărbătoriţi. Din patru câţi suntem, trei sunt născuţi iarna iar doi îşi serbează onomastica tot iarna; aşa că pentru noi urmează adevărate orgii dulci hipercalorice şi hiperglucidice 🙂
Prima sărbătorită din iarna asta este fata mea care acum e plecată la studii departe de casă; dar nu am putut să las să treacă ziua ei fără să pregătesc un desert cu ingredientele care îi plac cel mai mult: ciocolata şi alunele. Acest desert, care poate fi tort sau prăjitură, în funcţie de formă, e un deliciu ciocolatos care se topeşte în gură. Blatul afânat şi umed, crema fină şi alunele crocante se combină perfect.
 
tort-simplu-cu-ciocolata-si-alune-3a
 

Ingrediente Tort simplu cu ciocolata si alune by Simona Callas

• 200 g zahăr tos
• 100 ml apă
• 50 g cacao neagră
• 3 linguri rom
• 200 g zahăr pudră
• 250 g unt www.simonacallas.com
• 5 gălbenuşuri de ou
• 5 albuşuri de ou
• 100 g făină
• 10 g praf de copt
• 200 g alune nesărate prăjite şi tocate
 
tort-simplu-cu-ciocolata-si-alune-2 

Preparare Tort simplu cu ciocolata si alune by Simona Callas

Se amestecă zahărul, cacao şi apa şi se fierb la foc mic câteva clocote, apoi se iau de pe foc, se adaugă romul şi se lasă să se răcească.
 
Untul se freacă spumă cu zahărul pudră, se adaugă pe rând gălbenuşurile, apoi siropul de cacao răcit. Crema rezultată se împarte în jumătate. www.simonacallas.com O parte se pune la rece, va fi folosită pentru glasare. În cealaltă jumătate se încorporează treptat făina cernută împreună cu praful de copt. La sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.   

***

Compoziţia (care are o consistenţă vâscoasă) se toarnă într-o formă (cu diametrul de circa 20 cm) unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor, la temperatura de 175 de grade, timp de circa 30 minute sau până când scobitoarea iese curată. www.simonacallas.com După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească în tavă, apoi se scoate blatul pe un grătar. Când este răcit complet, se glasează cu crema păstrată şi se decorează cu alune.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

tort-simplu-cu-ciocolata-si-alune-4
a-l-b-1

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?