5
(35)
Turta dulce glazurata cu Royal Icing turta dulce Craciun delicioasa aromata scortisoara nucsoara glazura regala bezea reteta

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Turta dulce glazurata

De la Crăciun şi până la Bobotează copiii umblă cu steaua, un obicei vechi ce se întâlneşte la toate popoarele creştine. Acest obicei vrea să amintească steaua care a vestit naşterea lui Iisus şi i-a călăuzit pe cei trei magi. Cântecele despre stea provin din surse diferite: unele din literatura bizantină ortodoxă, altele din literatura latină medievală a Bisericii Catolice, câteva din literatura de nuanţă Calvină şi multe din ele, chiar din tradiţiile locale. Micul cor al stelarilor, care intră în casă în zilele Crăciunului, cântă versuri religioase despre naşterea lui Iisus: „Steaua sus răsare“; „În oraşul Vitleem“; „La nunta ce s-a întâmplat“; „Trei crai de la răsărit“. (Sursa: https://www.bzf.ro/obiceiuri-si-traditii-de-craciun-la-romani/)
 
Reţeta de turtă dulce este cea de aici. Încă nu am găsit melasă, aşa că am folosit tot miere 🙂
 
Glazura este făcută din Royal Icing (glazură regală).
 
Turta dulce glazurata cu Royal Icing

 

Ingrediente glazura Turta dulce glazurata

• 2 albuşuri de ou la temperatura camerei
• un praf de sare www.simonacallas.com
• sucul de la ½ lămâie
• 350 g zahăr pudră
• 1 linguriţă extract/esenţă de vanilie
• colorant alimentar gel/pudră roşu (sau/şi alte culori)
Turta dulce glazurata cu Royal Icing
 

Preparare glazura Turta duce glazurata

Albuşurile se bat uşor cu un praf de sare, până când se înspumează, apoi se adaugă treptat şi alternativ, câte puţin din zahărul pudră şi din sucul de lămâie, mixând foarte bine, să se dizolve zahărul. www.simonacallas.com La final se adaugă vanilia şi se mai mixează de câteva ori. Se obţine o bezea tare, din care se ia cam 1/3, se pune într-un bol separat şi se colorează în roşu (sau altă culoare), adăugând puţin colorant şi omogenizând cu o linguriţă.
Se introduce glazură albă într-o pungă de ornat prevăzută cu un vârf rotund mic (eu am folosit Wilton nr.1) şi se trasează un contur subţire, de-a lungul marginilor biscuiţilor. www.simonacallas.com Se procedează astfel cu toţi biscuiţii. În glazura albă care rămâne se adaugă 2-3 linguriţe de apă (sau suc de lămâie) şi se omogenizează bine. Cu aceasta se va umple conturul trasat pe suprafaţa biscuiţilor. Cu ajutorul unei scobitori se întinde glazura în mod uniform, pe toată suprafaţa şi în colţuri.
Se lasă 1-2 ore să se usuce glazura albă şi apoi se pictează pe deasupra steluţe din glazură roşie (cu un vârf pentru ornat mic şi rotund – de tip Wilton nr.1) www.simonacallas.com
Bictuiţii se lasă la uscat până când se întăreşte glazura. Se păstrează la temperatura camerei, într-o cutie închisă etanş.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
Turta dulce glazurata cu Royal Icing

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?