5
(26)
Turta dulce reteta simpla turta dulce de casa delicioasa si aromata cea mai buna turta dulce; biscuiti de casa prajituri de Craciun scortisoara nucsoara melasa glazura regala albus zahar.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Turta Dulce reteta simpla

Mirosul şi aroma de turtă dulce în casă sunt o încântare, mai ales în perioada sărbătorilor. Copiii se învârtesc pe lângă aluatul întins şi decupat, apoi pe lângă cuptor, şi cu greu îi stăpâneşti să nu se înfigă în turtele încă fierbinţi şi să aştepte câteva minute, până se răcesc 🙂
 
Pentru că nu am mai făcut turtă dulce până acum şi pentru că timpul a intrat la apă în perioada asta, am decis să aleg, pentru prima oară când prepar acest desert pe care toată lumea îl iubeşte, o reţetă simplă, la îndemână, destul de rapidă şi în acelaşi timp delicioasă. Nu necesită fierbere şi preparare de sirop, ca alte reţete, se amestecă pur şi simplu ingredientele uscate cu cele umede; condimentele utilizate sunt la latitudinea cofetarului, eu am ales să folosesc câte puţin din fiecare, dar se pot combina după plac.
 
De asemenea, reţeta originală foloseşte melasă. Nu am găsit melasă prin magazine şi am înlocuit-o cu miere. Se spune însă că melasa dă o savoare specială turtei dulci, aşa că vreau să încerc şi cu melasă, cu prima ocazie. În plus, melasa are o culoare brun închis, care dă o nuanţă deosebită aluatului. Ca să iasă şi turta mea închisă la culoare, am adăugat o lingură de cacao neagră.
 
Turta dulce poate fi consumată ca atare sau poate fi glazurată cu Royal Icing (glazură din albuş de ou cu zahăr), cu glazură de lămâie sau cu ciocolată. Eu am pictat doar câteva, că mai multe nu am apucat 🙂
Turta Dulce reteta simpla
 

Ingrediente Turta Dulce reteta simpla

• 350 g făină
• 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
• 3/4 linguriţă sare www.simonacallas.com
• 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
• 1 linguriţă scorţişoară măcinată
• 3/4 linguriţă cuişoare măcinate
• 1/2 linguriţă nucşoară
• 150 g unt moale
• 100 g zahăr brun
• 1 ou
• 180 g melasă (sau miere)
• 1 lingură cu vârf de cacao neagră
 
Turta Dulce reteta simpla

Preparare Turta Dulce reteta simpla

Făina, sarea, bicarbonatul, condimentele, cacao se amestecă într-un vas. În bolul mixerului se pun untul şi zahărul brun, se mixează până când se obţine o cremă. Se adaugă oul şi mierea, se omogenizează, apoi se încorporează amestecul uscat. www.simonacallas.com Se obţine un aluat sfărâmicios, nelipicios şi destul de elastic (se mai poate adăuga puţină făină dacă este nevoie), care se împarte în două; fiecare parte se înfăşoară în folie alimentară şi se pune la frigider pentru circa o oră.
 
Când aluatul este gata de folosit, se întinde cu sucitorul pe masa de lucru într-o foaie cu grosimea de circa 5 mm şi se decupează în formele dorite. www.simonacallas.com Masa de lucru şi sucitorul trebuie să fie pudrate cu făină! Biscuiţii se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins în prealabil; la temperatură de 175 grade, pentru 12-15 minute (sau până când marginile biscuiţilor încep să se rumenească). După ce se răcesc, sunt gata de mâncat sau de glazurat.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Turta Dulce reteta simpla

Note:

• Durata de coacere diferă în funcţie de grosimea aluatului decupat
• Eu am folosit decupător în formă de stea;. apoi am imprimat cu un decupător în formă de fulg de nea, înainte să introduc biscuiţii în cuptor.
• Ca să fie moi în interior, biscuiţii se decupează în grosime mai mare şi se ţin mai puţin în cuptor;. ca să fie mai crocanţi, se taie mai subţiri şi se coc mai mult.
 
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?