Coronita Pavlova Tort de bezea cu frisca Prajitura Pavlova cu frisca si fructe de padure reteta

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Coronita Pavlova Tort de bezea cu frisca

Coronita Pavlova Tort de bezea cu frisca

Un tort din bezea, cu exterior crocant şi interior moale, îmbrăcat în frişcă şi fructe – aşa se descrie acest desert minunat; diafan şi suav la fel ca cea pentru care a fost creat (balerina Anna Pavlova); alb şi încântător, care se topeşte în gură şi-ţi dă senzaţia că mănânci o felie dintr-un nor.

Acest desert, popular în toată lumea, constituie o parte importantă a bucătăriei  australiene şi neo-zeelandeze (cele care îşi dispută încă paternitatea reţetei); şi, cu toate că e un preparat simplu, el este servit îndeosebi la mese de sărbătoare. Deşi se asociază mai frecvent cu perioada verii, Pavlova se prepară oricând în timpul anului.
 
Coronita Pavlova Tort de bezea cu frisca
 

Ingrediente Coronita Pavlova Tort de bezea cu frisca

 
• 6 albuşuri de ouă mari la temperatura camerei (circa 200 g)
• 350 g zahăr granulat cât mai fin
• 3 linguri amidon (2 linguri pentru mereng, 1 lingură pentru pudrat tava)
• 2 linguri suc de lămâie
• 1 lingură extract de vanilie

• 300 g frişcă bătută (puţin sau deloc îndulcită, după preferinţă)

• fructe roşii şi frunze de mentă pentru decor
 
 Coronita Pavlova Tort de bezea cu frisca 3

Preparare Coronita Pavlova Tort de bezea cu frisca

 
Se încinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregăteşte o tavă de aragaz care se tapetează cu hârtie albă de copt. Peste hârtia de copt se suprapune altă hârtie albă de copt pe care se desenează forma de inel cu ajutorul unui capac şi al unei căni (diametrul exterior de circa 24 cm, cercul interior de circa 8 cm). Cea de-a doua foaie se pune în tavă cu faţa desenată în jos (pentru a nu se imprima creionul pe bezea).
 
Albuşurile se bat spumă la mixer cu un praf de sare; apoi se adaugă zahărul treptat, mixând continuu la viteză medie, până când se dizolvă. Se adaugă sucul de lămâie, extractul de vanilie, apoi 2 linguri amidon. Se continuă mixarea până când se formează o bezea tare şi lucioasă (încă 3-5 minute). Hârtia din tavă se lipeşte în colţuri cu puţin din compoziţie şi peste ea se presară o lingură de amidon (acesta va preveni lipirea bezelei de hârtie). Cu o lingură sau o spatulă de silicon, se ia din bezea şi se aşază în tavă, în formă de inel, după conturul desenat. Se reduce temperatura din cuptor la 90-100 grade Celsius, se introduce tava şi se coace timp de 1 ¼ ore; apoi se opreşte cuptorul (se închide sursa de căldură) şi se lasă tava în interior, cu uşa întredeschisă, până când bezeaua se răceşte complet (circa 4 ore).

Coronita Pavlova Tort de bezea cu frisca a
Pentru a fi decorată, coroniţa din bezea se transferă cu grijă pe platoul de servire. Se ornează cu frişcă, fructe (eu am avut coacăze congelate) şi frunze de mentă.

Vă invit să dati Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Coronita Pavlova Tort de bezea cu frisca 5

 

Rating: 0