5
(23)

Fondante de ciocolata cu menta reteta dulciuri fara gluten prajituri de post rapide usoare simple fara coacere glazura bomboane umplutura crema cu menta

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB,  Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Fondante de ciocolata cu menta

Fondante de ciocolata cu menta

De când le-am văzut la Trish (Mom On Timeout) mi-a rămas gândul la ele. Aceste delicii rotunde, cu exterior de ciocolată amăruie şi interior cremos si dulce cu aromă de mentă, sunt perfecte pentru o zi în care vrei să te răsfeţi, să uiţi de diete şi de număratul caloriilor, şi mai ales atunci când vrei să mănânci o bomboană făcută în casă. Şi vă asigur că aceste bomboane de ciocolată cu mentă sunt perfecte lângă cafea 🙂
Fondante de ciocolata cu menta 2

Ingrediente Fondante de ciocolata cu menta

• 300 g zahăr pudră
• 1 lingură unt moale (poate fi si unt vegetal)
• 2 linguri sirop de porumb (eu am pus sirop de glucoză, dar se poate folosi şi miere)
• 1 lingură apă rece www.simonacallas.com
• 1 linguriţă esenţă de mentă
• puţin colorant verde (opţional)
• 300 g ciocolată amăruie (sau neagra)
• 2 linguri ulei
 
Fondante de ciocolata cu menta 1

Preparare Fondante de ciocolata cu menta

Jumătate din cantitatea de zahăr pudră se amestecă bine cu untul, apa, siropul, esenţa şi colorantul. Se adaugă restul de zahăr şi se omogenizează. www.simonacallas.com Se frământă puţin cu mâna şi dacă este nevoie se mai adaugă 1-2 linguri zahăr pudră, în aşa fel încât să se obţină o pastă bine legată şi nelipicioasă. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la frigider 1-2 ore (sau la congelator 30 minute).
 
 
 O tavă de aragaz se tapetează cu folie de aluminiu peste care se presară zahăr pudră. Cu mâinile pudrate cu zahăr, se iau bucăţi din compoziţie şi se formează bile aproximativ egale; care se aşază în tavă. www.simonacallas.com Apoi fiecare bilă se turteşte cu grijă. Tava se introduce în congelator pentru minim 30 minute.
 
Ciocolata împreună cu uleiul se încălzesc la microunde (sau pe baie de aburi) până când se topeşte ciocolata; se omogenizează.
 
Se pregăteşte un grătar sub care se aşază o tavă (sau se pregăteşte o altă tavă; tapetată cu folie de aluminiu).
 Fondante de ciocolata cu menta b

Bomboane

Se iau discurile pe rând şi se scufundă în ciocolata topită. www.simonacallas.com Se scot cu o furculiţă, se scurg de excesul de glazură şi se pun pe grătar (sau pe folia de aluminiu). După ce se întăreşte glazura, se pot servi.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
Fondante de ciocolata cu menta

Notă

 Aceste bomboane de ciocolată cu mentă pot fi preparate şi savurate şi în perioadele de post – dacă se foloseşte unt vegetal (unt de cacao, unt de cocos, margarină etc) şi o ciocolată care să nu conţină lapte.

 

 


 

 

 
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?