5
(3)

Fuji Panna Cotta reteta blue curacao lichior desert la rece prajitura la pahar prajitura italiana de cofetarie simpla rapida usoara

Fuji Panna Cotta

 

 

Fuji Panna Cotta 

Muntele Fuji – unul dintre cei mai frumoşi munţi din lume, atracţie turistică şi sursă de inspiraţie pentru poeţi şi artişti vizuali (fotografi şi pictori), a fost înscris în anul 2013 în patromoniul UNESCO. Este muntele cel mai înalt din Japonia şi are o frumoasă formă conică, simetrică, ce se reflectă mirific în Lacul Kawaguchi de la poalele sale. 
 
FUJI%2B3
 
Muntele este de fapt înconjurat de cinci lacuri: Kawaguchi, Yamanaka, Sai, Motosu şi Shoji, şi toate oferă o panoramă suprebă a muntelui.
Fuji Yama – „Muntele fără seamăn” – este pentru poporul japonez un simbol cultural, tradiţional şi chiar religios, fiind considerat un munte sacru şi constituindu-se într-un loc de pelerinaj foarte popular.

Şi iată că, pe lângă imortalizarea sa în artă şi cultură, cineva s-a gândit că Muntele Fără Seamăn merită să intre şi în patromoniul culinar. Desertul original este un jeleu, la care se foloseşte sirop de Blue Curaçao. Eu am folosit lichior Blue Curaçao şi lapte de cocos şi am preparat un fel de panna cotta. Am ales laptele de cocos şi nu lapte de vacă, pentru că este mai puţin dens şi astfel am obţinut acel albastru frumos (cu lapte de vacă nuanţa de turcoaz s-ar fi diluat mai mult). Se prepară uşor, destul de repede şi aspectul e impresionant.
Fuji Panna Cotta

Ingrediente (pentru 4 porţii în pahare de cocktail de 150 ml):

►Pentru etapa 1:
• 100 ml smântână pentru frişcă
• 1 lingură zahăr
• 20 ml lapte de cocos
• 5 g gelatină (1/2 plic)
• 2 picături extract de vanilie
Pentru etapa 2:
• 70 ml lichior Blue Curaçao
• 300 ml lapte de cocos
• 3 linguri zahăr
• 10 g gelatină (1 plic)

Preparare:

 
► Etapa 1: Se pune la înmuiat gelatina în lapte. Smântâna cu zahărul se înfierbântă, apoi se iau de pe foc, se adaugă vanilia şi gelatina înmuiată în lapte, se omogenizează şi se distribuie în mod egal cele patru pahare. Paharele se pun la frigider minim 30 minute (până când compoziţia se întăreşte). Se scrijeleşte uşor suprafaţa cu o scobitoare.
 
A
 
► Etapa 2: Gelatina se pune la înmuiat în puţin lapte de cocos (din cei 300 ml). Restul de lapte de cocos, împreună cu zahărul şi lichiorul, se fierb nu mai mult de două-trei clocote. Se ia vasul de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată şi se omogenizează. Compoziţia se toarnă în pahare, peste stratul alb
 
Fuji Panna Cotta
 
Paharele se pun din nou la rece, până când se întăreşte şi stratul albastru. Apoi conţinutul paharelor se scoate pe farfurii (cu ajutorul unei scobitori, care se introduce între compoziţie şi peretele paharului pentru a pătrunde aer, şi astfel conţinutul se desprinde uşor). Când se serveşte, se presară zahăr pudră.
  
Poza%2B3
 
Va sugerez si aceasta delicioasa Panna Cotta cu Kiwi si Lamaie:
Panna Cotta in straturi cu kiwi si lamaie
Sau aceasta fantastica Panna Cotta cu cirese:
Panna Cotta cu vanilie si cirese

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?