Ingrediente:
• 3 albuşuri (100 g)
• 210 g zahăr pudră
• 125 g făină de migdale
• 30 g zahăr granulat
• puţin colorant alimentar pudră sau gel
• 150 g ciocolată albă
• 100 g smântână pentru frişcă
• 1 linguriţă apă de trandafiri
Preparare:
Se pregăteşte o coală de hârtie de copt, pe care se desenează inimioare de circa 4/4 cm, la distanţă de 2 cm unele de altele. Peste această coală se suprapune alta, curată (pe ea se vor coace cochiliile de macarons).
Făina de migdale se procesează într-un robot sau într-o râşniţă, împreună cu zahărul pudră, apoi se cern (ne ajutăm cu o lingură de inox pentru a presa amestecul prin porii sitei). Bucăţile care nu trec prin sită se aruncă.
Albuşurile se bat până se fac spumă, apoi se adaugă treptat zahărul granulat. Se continuă mixarea la viteză medie până când se obţine o bezea tare. În acest moment se adaugă colorantul şi se mai amestecă de câteva ori, până când se omogenizează.
Amestecul de făină de migdale şi zahăr pudră se încorporează în 3 reprize, amestecând cu o spatulă. Compoziţia pentru macarons trebuie să curgă ca o lavă – nu trebuie să fie nici prea densă, nici prea subţire. Apoi se pune într-o pungă pentru ornat prevăzută cu un vârf rotund simplu şi se pipează urmând conturul din şablon. Se trânteşte tava de câteva ori pentru a ieşi la suprafaţă bulele de aer şi se lasă să se odihnească minim 30 minute într-un loc uscat (umezeala din aer întârzie procesul de formare a crustei). Când suprafaţa cochiliilor de macarons nu mai este lipicioasă (se verifică atingând uşor cu degetul), sunt gata de copt. Se introduc în cuptorul încins în prealabil, la temperatura de 150 grade Celsius, în jumătatea de sus a cuptorului, timp de circa 12 minute (sau până când se coc suficient de bine încât să se desprindă uşor de hârtia de copt).
Întrucât din motive tehnice nu am fotografii din timpul preparării, vă ofer un videoclip explicativ (din care am luat şi reţeta).
Pentru macarons în formă de inimioare, am urmat tehnica de aici.
Pentru prepararea cremei, se încălzeşte smântâna (împreună cu apa de trandafiri) până aproape de fierbere, şi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi cât mai mici. Se omogenizează şi se pune la frigider până când se răceşte complet (minim câteva ore). Apoi se mixează până când se obţine o cremă albă şi mătăsoasă (câteva minute la viteză medie, apoi mare). Cu această cremă se lipesc câte două cochiliile de macarons.
Sunt perfecte, inimioarele tale! :X
<3 <3 <3
Heh, nu sunt perfecte, dar e prima data cand fac, si la asa ceva repetitia e mama invataturii 🙂 Multumesc mult, pup :-f :X
🙂 🙂 🙂
Ce frumoase sunt! Eu n-am avut curaj sa fac macarons, dar voi incerca. 🙂
Niste bijuterii! Sunt atat de frumoase si delicate! Bravoo,Simo! Te pup, weekend frumos!
Multumesc mult, Alina :-f. Merita sa incerci, nu e chiar asa de greu cum se spune 🙂
Multumesc frumos, Laura, weekend minunat sa ai! :-f :X