Prajitura Leopard Chec Leopard chec animal print chec pufos si delicios

 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

 

 

Prajitura Leopard Chec Leopard

Aveam pe listă această prăjitură de ceva vreme. Nu e foarte uşor de preparat, şi nu e foarte relaxant să nu fii sigur ce găseşti în interior, atunci când o tai – pentru că, cel puţin prima oară, emoţiile dacă iese sau nu iese cum trebuie, sunt inerente. Pe urmă, nuanţele nu sunt foarte uşor de obţinut. Aş fi vrut să nu fie nevoie să folosesc colorant alimentar, dar nu am avut cacao de foarte bună calitate şi a trebuit să suplimentez cu puţin colorant, pentru a obţine culoarea aceea aproape neagră care încercuieşte petele de leopard. Compoziţia trebuie să fie destul de vâscoasă, ca să susţină benzile separate de culori – dacă e prea subţire, se lasă şi se amestecă. Prin urmare, în funcţie de dimensiunile ouălor şi de gradul de umiditate al făinii şi zahărului, s-ar putea să mai fie nevoie să se adauge făină.

***

Se trasează benzi de culoare neagră, peste ele se trasează câte o bandă de culoare maro şi deasupra iar se acoperă cu negru. La primul strat de benzi eu am uitat să acopăr cu negru; din fericire a ieşit foarte bine. Compoziţia galbenă nu mi-a ajuns să acopăr perfect ultimul rând de benzi şi de aceea s-au lăţit, atunci când a crescut prăjitura în cuptor.
Împărţirea compoziţiei în trei părţi este aproximativă; mie mi-au rămas cam 2 linguri de compoziţie maro (se pot pune alături de chec, 2-3 cupe de brioşe cu compoziţia rămasă, ca să nu o aruncăm).
Compoziţia este cea clasică de chec, prin urmare prăjitura e pufoasă, moale, afânată şi deloc înecăcioasă, datorită untului. Iar uimirea din ochii copiilor, atunci când descoperă surpriza din interior, este nepreţuită 🙂

Prajitura Leopard Chec Leopard

Ingrediente Prajitura Leopard Chec Leopard

• 4 ouă la temperatura camerei
• 200 g zahăr tos
• 250 g unt moale
• 1 linguriţă coajă de lămâie
• 350 g făină
• 1 linguriţă praf de copt
• 4 linguri cacao neagră
•  ¼ linguriţă colorant alimentar negru (opţional)
 Prajitura Leopard Chec Leopard
 

Preparare Prajitura Leopard Chec Leopard

Se pregăteşte o tavă de chec: se unge cu unt pe tot interiorul şi se tapetează la bază cu hârtie de copt. Făina se cerne cu praful de copt.
Ouăle se bat bine cu zahărul, până se dizolvă şi se obţine o cremă. Se adaugă untul şi coaja de lămâie, se amestecă foarte bine. Apoi se încorporează 250 g din făină.
Se iau 2/3 din compoziţie şi se pun în alt vas; se încorporează ultimele 100 g de făină. Aceasta va fi compoziţia galbenă, care se pune într-o pungă de ornat.  
În cealaltă 1/3 din compoziţie se încorporează 2 linguri cacao; apoi se ia jumătate din această compoziţie şi se pune în altă pungă (aceasta va fi culoarea maro).
În compoziţia rămasă se încorporează restul de cacao şi colorantul negru, apoi se transfera în cea de a treia pungă.
Cele trei culori din compoziţie se pun în tava de chec, conform tutorialului prezentat mai jos:
 
Sursa foto

 ***

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade Celsius, timp de circa 45 minute (sau până când scobitoarea iese curată). Se scoate tava din cuptor, se lasa să se răcorească, apoi se răstoarnă cu grijă checul pe un grătar. Se taie după ce se răceşte, cu un cuţit bine ascuţit.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Prajitura Leopard Chec Leopard

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Rating: 5