Prajitura Leopard Chec Leopard reteta chec pufos chec animal print chec pufos si delicios chec vanilie chec cacao chec simplu
Prajitura Leopard Chec Leopard
Aveam pe listă această prăjitură de ceva vreme. Nu e foarte uşor de preparat, şi nu e foarte relaxant să nu fii sigur ce găseşti în interior, atunci când o tai – pentru că, cel puţin prima oară, emoţiile dacă iese sau nu iese cum trebuie, sunt inerente. Pe urmă, nuanţele nu sunt foarte uşor de obţinut. Aş fi vrut să nu fie nevoie să folosesc colorant alimentar, dar nu am avut cacao de foarte bună calitate şi a trebuit să suplimentez cu puţin colorant, pentru a obţine culoarea aceea aproape neagră care încercuieşte petele de leopard. Compoziţia trebuie să fie destul de vâscoasă, ca să susţină benzile separate de culori – dacă e prea subţire, se lasă şi se amestecă. Prin urmare, în funcţie de dimensiunile ouălor şi de gradul de umiditate al făinii şi zahărului, s-ar putea să mai fie nevoie să se adauge făină.
***
Se trasează benzi de culoare neagră, peste ele se trasează câte o bandă de culoare maro şi deasupra iar se acoperă cu negru. La primul strat de benzi eu am uitat să acopăr cu negru; din fericire a ieşit foarte bine. Compoziţia galbenă nu mi-a ajuns să acopăr perfect ultimul rând de benzi şi de aceea s-au lăţit, atunci când a crescut prăjitura în cuptor.
Împărţirea compoziţiei în trei părţi este aproximativă; mie mi-au rămas cam 2 linguri de compoziţie maro (se pot pune alături de chec, 2-3 cupe de brioşe cu compoziţia rămasă, ca să nu o aruncăm).
Compoziţia este cea clasică de chec, prin urmare prăjitura e pufoasă, moale, afânată şi deloc înecăcioasă, datorită untului. Iar uimirea din ochii copiilor, atunci când descoperă surpriza din interior, este nepreţuită 🙂
Ingrediente Prajitura Leopard Chec Leopard
• 4 ouă la temperatura camerei
• 200 g zahăr tos
• 250 g unt moale www.simonacallas.com
• 1 linguriţă coajă de lămâie
• 350 g făină
• 1 linguriţă praf de copt
• 4 linguri cacao neagră
• ¼ linguriţă colorant alimentar negru (opţional)
Preparare Prajitura Leopard Chec Leopard
Se pregăteşte o tavă de chec: se unge cu unt pe tot interiorul şi se tapetează la bază cu hârtie de copt. Făina se cerne cu praful de copt.
Ouăle se bat bine cu zahărul, până se dizolvă şi se obţine o cremă. www.simonacallas.com Se adaugă untul şi coaja de lămâie, se amestecă foarte bine. Apoi se încorporează 250 g din făină.
Se iau 2/3 din compoziţie şi se pun în alt vas; se încorporează ultimele 100 g de făină. www.simonacallas.com Aceasta va fi compoziţia galbenă, care se pune într-o pungă de ornat.
În cealaltă 1/3 din compoziţie se încorporează 2 linguri cacao; apoi se ia jumătate din această compoziţie şi se pune în altă pungă (aceasta va fi culoarea maro).
În compoziţia rămasă se încorporează restul de cacao şi colorantul negru, apoi se transfera în cea de a treia pungă. www.simonacallas.com Cele trei culori din compoziţie se pun în tava de chec, conform tutorialului prezentat mai jos:
Sursa foto |
***
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade Celsius,. timp de circa 45 minute (sau până când scobitoarea iese curată). Se scoate tava din cuptor, se lasa să se răcorească, apoi se răstoarnă cu grijă checul pe un grătar. Se taie după ce se răceşte, cu un cuţit bine ascuţit.
Dacă apreciaţi reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
Wow, ce minunatie! Ma omori cu zile, am mai zis! 😀
La vara, pot sa ma mut la tine? :X
Cat de frumos ! 🙂
Multumesc mult, Merisor. Cu drag mare te astept, o sa gatim impreuna 🙂
Multumesc, Ela 🙂
Cu fiecare reteta a ta postata, imi dovedesti ca pina acum nu am invatat nimic !
Asa ca daca Merisor merge la tine doar la vara, pina atunci merg eu !
Felicitari draga mea, te tzuc !
Sidy, esti binevenita 🙂 😡 Multumesc mult :-f
Cofetarul de ocazie pare mai degraba un profesionist.M-am amuzat de comentarii.
Cofetar profesionist, in viziunea mea, inseamna ceva pana la care e cale foarte lunga 🙂 Multumesc frumos :-f
De fiecare data ma uimesti cu inventivitatea si rabdarea de care dai dovada.
Excelent ti-a iesit.
Seamana cu un model ce mi-l faceam eu pe unghii :)))))
Daca fetele vor sa stea cate-un anotimp,eu m-as muta de tot la tine.Pupici
efectul vizual este fantastic! brava! 🙂
Da, Laura, am vazut si eu ca a crescut prea ca la tara :)) Imi pare rau ca eram singura atunci cand l-am preparat si nu m-am descurcat sa fac si poze, ba m-am mai si zapacit si am avut niste mici scapari (le-am povestit in introducere). Sa fi apucat macar sa pozez tava inainte sa o pun in cuptor, compozitia ocupa 2/3 din tava; si apoi nu se mai oprea din crescut 🙂 E drept ca tava asta stil Horeca, e grozava, creste orice in ea, mai ceva ca Fat Frumos. E ideala pentru paine de sandvisuri (eu de fapt pentru asta o cumparasem). Multumesc mult pentru toate cuvintele frumoase, weekend frumos si linistit sa ai si tu :-f :X 🙂
Simo, imi place tare mult cum a iesit! Dar mai mult si mai mult, m-a innebunit cum arata crescut! Mori de pofta,iti vine sa rupi din el! Bravo, Simo, ai multa rabdare si de fiecare data, efortul iti este rasplatit cu un rezultat minunat! Weekend frumos!
Dia, pai hai sa facem o intalneala la mare 🙂 Multumesc mult :-f :X
Multumesc, Didi :-f
Ce minunatie de chec ai aici! Ma face sa ma indragostesc de checuri, ca nu prea ma dau in vant sa le fac! Am in palmares doar cateva retete, dar pe asta trebuie sa-l fac si eu! Felicitari!
Multumesc mult, Gela :-f
Orice-i posibil.Vedem unde organizam intalnirea de anul acesta.
O minunatie! Arta in farfurie! 😉 Felcitari!
Multumesc frumos, Cris :-f Si pentru versuri 🙂 :X
De fapt in reteta originala nu se folosesc oua…Chec -ul e mai mult o briosa. ..
Se foloseste drojdie. …se lasa foarte mult la crescut
Se fac rulouri din aluat care se aseaza pe.cele 3 culori intercalate in tava. ..
Aluatul se framanta cu mana…consistenta e elastica. ..
Stimata doamna, confundati checul cu cozonacul si briosa englezeasca cu briosa frantuzeasca. Aluatul de chec nu poate fi framantat cu mana. Ceea ce prezint eu este fix un chec, facut de mine, si arata exact asa cum se vede in poze. Dealtfel, am si aratat sursa din care m-am inspirat, am crezut ca este suficient de clar, chiar daca eu nu am putut, fizic, sa fac poze in timpul prepararii. Va multumesc pentru comentariu si va mai astept 🙂
Am incercat reteta, cantitatea de faina si cacao a fost foarte mare, cu toate ca am folosit oua spre mari. Untul cu ce se amesteca pentru a nu ramane cocoloase? Altfel, foarte gustos. Multumesc mult!!!!