0
(0)

 

 

Decizia de a urma cursurile şcolii de cofetar-patiser a fost una gândită (nu mult), cântărită (nu din greu) şi care a fost, cu siguranţă, foarte inspirată. În primul rând, pentru că, oricât de mult îţi place ceea ce faci, oricâtă pasiune depui şi oricâtă muncă, cu oricât talent, într-un domeniu, calificarea atestată îţi oferă un plus de autoritate, siguranţă şi încredere în tine însuţi. În al doilea rând, pentru că, dacă vrei să-ţi „oficializezi” pasiunea, să te angajezi ori să munceşti pe cont propriu, atestarea în domeniu este o condiţie sine qua non, impusă de legislaţia de oriunde din lumea asta. De aceea există şcoli şi de aceea există oameni pregătiţi să îi instruiască, la rândul lor, pe alţii.  
Am ales să mă calific în meseria de cofetar-patiser la Centrul Pentru Formare Profesională şi Dezvoltare Regională şi nu am decât cuvinte de apreciere la adresa acestei instituţii şi a personalului său. Seriozitate, profesionalism, organizare, comunicare, solicitudine, disponibilitate şi deschidere – sunt o parte dintre caracterizările care îmi vin în minte acum. Le mulţumesc, atât celor de la CFPDR, precum şi doamnelor profesoare Nicoleta Ristea şi Silvia Şerban, pentru tot ce am experimentat în timpul celor patru luni şi jumătate, cât a durat acest curs de pregătire. Am învăţat lucruri pe care nu le-aş fi găsit în altă parte şi mi s-a deschis încă o fereastră către lumea dulce, colorată şi parfumată a cofetăriei. Cursurile, practica dar şi munca de cercetare şi studiul individual, m-au ajutat să mă şlefuiesc şi să mă dezvolt. Este, categoric, o experienţă pe care mi-o voi aminti întotdeauna cu plăcere.
 
Eu mă consider, în sinea mea, un cofetar de ocazie în continuare, pentru că şi în cofetărie, ca în oricare domeniu, cunoştinţele sunt vaste şi în extindere continuă, calea e lungă înaintea mea şi mai am enorm de învaţat. 
În zilele ce urmează voi prezenta pe blog preparatele cu care m-am prezentat la examenul final. Fiecare dintre cursanţi a avut de pregătit un preparat de patiserie şi unul de cofetărie. Eu şi fiica mea cea mică am avut împreună patru preparate şi vi le voi povesti pe toate 🙂
 
Până atunci, însă, vă prezint fotografiile făcute în timpul examenului.
 
 
 
 
 
 

 

  
 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?