5
(29)

Lebede cu crema de mascarpone si frisca reteta lebede cu frisca Eclere cum se fac eclerele perfecte reteta de ecler secrete si ponturi Pate a choux aluat oparit aluat frantuzesc swan pate a choux recipe perfect eclair dough 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Lebede cu crema de mascarpone si frisca

E prima oară când prepar un desert folosind pâte à choux – acest aluat de patiserie, rafinat şi extrem de versatil, din care se pot face o mulţime de deserturi încântătoare şi greu de refuzat; pentru că e uşor, pufos, se topeşte în gură; şi este asociat de obicei cu crema de vanilie (crème pâtissière), frişca sau ciocolata.
 
Acest aluat se prepară prin procesul de opărire a fainii într-un amestec de lichid, grăsime si sare; în care la final se încorporează ouă. Prin coacere se obţin preparate crescute mult în volum, cu o porozitate mare, în formă de fagure – caracteristică ce presupune folosirea unei făini cu gluten puternic, elastic şi a ouălor foarte proaspete.
Lebede cu crema de mascarpone si frisca
 

Aluat de ecler perfect swan pate a choux perfect recipe

Acest aluat deosebit este creaţia unui patiser italian pe nume Panterelli (sau Pantarelli), care făcea parte din suita Caterinei de Medici şi a însoţit-o, atunci când aceasta a părăsit Florenţa pentru a deveni regină a Franţei. Panterelli a utilizat aluatul pentru a crea un tort şi l-a denumit „Pâte à Panterelli” (aluatul lui Panterelli). Se întâmpla în 1540. Cu timpul, reţeta a fost dezvoltată iar numele i s-a schimbat în „Pâte à Popelin” – Popelin a fost succesorul lui Panterelli şi a creat prăjiturelele rotunde, de forma sânului de femeie, pe care le-a botezat „popelins”.

perfect swan pate a choux perfect recipe

În secolul al XVIII-lea, un patisier pe nume Avice a creat gogoşile pe care noi le cunoaştem astăzi şi care au fost denumite „choux” din cauza asemănării cu căpăţâna de varză (în franceză, „choux” înseamnă varză), iar numele aluatului a devenit pâte à choux.

Profiterol, ecler, lebede, Choux à la Crème, Religieuse, croquembouche, gougères şi multe alte preparate savuroase de patiserie sunt făcute din acest aluat. Va recomand Eclerul cu fistic, este o minunatie (clic pe poza pentru reteta):
Ecler cu fistic si ciocolata

Lebede cu crema de mascarpone si frisca

Lebedele cu cremă albă, pufoasă, sunt graţioase, elegante şi delicioase la gust. Potrivite pentru orice ocazie, inclusiv pentru candy bar la o nuntă, sunt un desert diafan, plăcut vederii şi de nerefuzat 🙂
 
Frumoasele, graţioasele, romanticele lebede, sunt un simbol al iubirii si al fidelitatii  🙂 

Lebede cu crema de mascarpone si frisca x


Aceste frumoase lebede au fost prezentate de fiica mea la examenul de cofetar-patiser; şi, fiindcă am avut de preparat împreună – şi deodată 🙂 – 4 feluri de prăjituri, ne-am rezumat la cantităţi cât mai mici. 

 
Lebede cu crema de mascarpone si frisca
 

INGREDIENTE Lebede cu crema de mascarpone si frisca

► Pentru pâte à choux
• 125 ml apă
• 125 ml lapte integral
• 150 g unt www.simonacallas.com
• ¼ linguriţă sare
• 10 g zahăr pudră
• 150 g făină
• 250 g ouă (4 ouă mari)

***

► Pentru cremă:
• 250 g mascarpone rece
• 125 g zahăr pudră www.simonacallas.com
• 300 g frişcă lichidă
 
Lebede cu crema de mascarpone si frisca
 

PREPARARE Lebede cu crema de mascarpone si frisca

Preparare pâte à choux
Se porneşte cuptorul să se încingă la 190 grade Celsius şi se pregătesc două tăvi care se tapetează cu hârtie de copt.
 
Apa, laptele, untul, sarea, zahărul se pun într-un vas pe foc şi se fierb câteva clocote. Apoi se ia vasul de pe foc; se adaugă făina (toată făina se pune dintr-o dată). şi se amestecă energic până se încorporează,. iar compoziţia se desprinde de pereţii vasului. www.simonacallas.com Această compoziţie se pune apoi în bolul unui mixer şi se mixează,. cu viteză mică, 1-2 minute (până când se răcoreşte). În acest moment se adaugă câte un ou, mixând bine înainte să se adauge următorul ou. Aluatul pentru ecler (pâte à choux) are consistenţă semisolidă şi formează vârfuri moi (curge în panglică). În momentul în care se atinge această consistenţă, nu se mai adaugă ouă.

Lebede cu crema de mascarpone si friscaaluat de eclerLebede cu crema de mascarpone si frisca

Se pun 2 linguri din aluat într-o pungă de ornat prevăzută cu vârf rotund mic (Wilton nr.2) şi se formează gâturile lebedelor,. într-una dintre tăvi, care se introduce la cuptor şi se coace timp de circa 5 minute (până când se rumenesc). www.simonacallas.com

Restul de aluat se pune într-o pungă de ornat prevăzută cu vârf în formă de stea de calibru mare şi se formează evantaie, la distanţă suficientă unele de altele. Apoi se pudrează cu zahăr şi se introduc în cuptor, pentru circa 15 minute.

aluat de ecler

După ce se răcesc, se taie capacele, iar fiecare capac se taie în două jumătăţi.

perfect swan pate a choux perfect recipe

Preparare cremă:
Se bate frişca cu 2 linguri de zahăr pudră. Crema de brânză (mascarpone) se mixează bine cu restul de zahăr pudră, până se omogenizează. www.simonacallas.com Se încorporează frişca bătută, amestecând prin răsturnare, cu o paletă de silicon. Se pune într-o pungă de ornat prevăztă cu vârf în formă de stea şi se umplu corpurile lebedelor. Se aşază deasupra cele două jumătăţi de capac, în formă de aripi, şi gâtul. 

perfect swan pate a choux perfect recipe

Se pudrează lebedele cu zahăr. Se păstrează la rece până la servire. De preferat este să se consume în aceeaşi zi.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
perfect swan pate a choux perfect recipe
aluat de ecler
perfect swan pate a choux perfect recipe
Lebede cu crema de mascarpone si frisca

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?