5
(48)

Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana Tort cu ciocolata si zmeura Prajitura cu zmeura si ciocolata Entremet cu mousse de zmeura mousse de ciocolata alba blat umed cu cacao ciocolata prajituri de cofetarie facute acasa 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana 2

a-l-b-1

Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana by Simona Callas

 a-l-b-1
Straturi egale, în trei culori, cu aromă de ciocolată, căpşuni şi vanilie, aflate împreună în acelaşi loc şi neseparate de folie sau vreun perete despărţitor – cam aceasta este definiţia generală a desertului “Napolitan” („Napoletan”). La origine a fost îngheţată, apărută prin anul 1870 în Statele Unite şi denumită “Neapolitan-style Ice Cream”. Reţetele iniţiale utilizau o serie de arome, dar asocierea celor trei culori – negru (dark brown), roz, alb – era invariabilă. Trioul de ciocolată, căpşuni şi vanilie a devenit un standard, având în vedere că sunt aromele cele mai populare. În timp, creativitatea cofetarilor a extins conceptul “Napolitan” la tort, entremet, cupcakes şi multe alte dulciuri. Şi, pentru că este fantastic de plăcut ca aspect, nu e de mirare că desertul de concept Napolitan face impresie, oriunde şi oricând 🙂
 
Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana  au fost alegerea fiicei mele pentru secţiunea “preparat de cofetărie”, la examenul practic de cofetar-patiser. Ciocolată, zmeură şi vanilie au fost aromele pe care le-a ales, iar combinaţia de blat însiropat şi mousse a fost una fericită, savoarea fructată şi răcoritoare s-a completat perfect cu blatul dens şi insiropat.
 
 Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana

INGREDIENTE Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana by Simona Callas

(pentru 8 mini torturi cu diametrul de 7 cm)
Pentru blat:
• 3 ouă
• 150 g zahăr tos
• 180 g unt moale
• 250 g făină www.simonacallas.com
• 80 g cacao
• 5 g praf de copt
• ½ linguriţă esenţă de portocale
***
► Pentru sirop:
• 300 ml apă
• 75 g zahăr
• 1 linguriţă esenţă de rom
***
Pentru mousse de zmeură:
• 300 g zmeură
• 2 linguri cu vârf zahăr tos
• 6 g gelatină www.simonacallas.com
• 200 g frişcă lichidă
• 1 lingură zahăr pudră
***
Pentru mousse de ciocolată albă:
• 80 g ciocolată albă
• 2 gălbenuşuri
• 100 ml lapte
          • ½ linguriţă extract de vanilie
• 6 g gelatină www.simonacallas.com
• 200 ml frişcă lichidă
• 1 lingură zahăr pudră
 a-l-b-1
Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana

a-l-b-1 ***
PREPARARE Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana by Simona Callas

Preparare blat 

Zahărul se mixează cu untul, se adaugă ouăle pe rând, esenţa de portocale, apoi făina cernuta impreună cu cacao şi praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă (cca 20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor, la 175 grade Celsius, pentru circa 25 minute (se verifică cu scobitoarea). www.simonacallas.com Se scoate tava din aragaz şi se răstoarnă blatul pe un grătar, se dezlipeşte hârtia de copt, apoi se întoarce blatul cu faţa în sus şi se lasă să se răcească. Se înlătură coaja subţire care se formează la suprafaţa blatului (prin frecare uşoară cu muchia unui cuţit), apoi se decupează.
 
Pentru că nu am avut atâtea inele de inox, am folosit peturi de plastic, cărora le-am tăiat extremităţile, în aşa fel încât am obţinut tuburi de dimensiuni egale. Aceste tuburi sunt foarte utile la o asemenea prăjitură, faptul că sunt transparente ajută la dozarea unor straturi egale, lucru esenţial la acest desert. De asemenea, am tapetat interiorul inelelor cu folie de PVC transparentă. În acest fel, prăjiturile au putut fi scoase din forme cu uşurinţă şi fără ca aspectul lor să aibă de suferit.
 
Prajitura cu zmeura si ciocolata

Prajitura cu zmeura si ciocolata

Preparare sirop 

Apa şi zahărul se fierb, până se leagă ca un sirop, se adaugă esenţa de rom şi se lasă să se răcească.
***

Preparare mousse de zmeură 

Gelatina se pune la înmuiat în 50 ml apă rece. Zmeura se procesează în blender, se strecoară sâmbureii şi apoi se fierbe, împreună cu zahărul, până când se leagă ca un gem. www.simonacallas.com Se adaugă gelatina înmuiată, se omogenizează şi se lasă să se răcească, apoi se încorporează frişca bătută, amestecând cu o paletă de silicon.
***

Preparare mousse de ciocolată albă 

Gelatina se pune la îmuiat în puţin lapte rece. Restul de lapte se înfierbântă, apoi se toarnă în fir subţire peste gălbenuşuri, amestecând energic. www.simonacallas.com Se adaugă vanilia, apoi gelatina, se omogenizează. Se topeşte ciocolata (la microunde sau la baie de aburi) şi se toarnă în cremă, se omogenizează. La final se încorporează frişca bătută cu zahărul pudră.
Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana
 
***

MONTARE Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana by Simona Callas

Discurile de blat se aşază la baza formelor, se însiropează (trampează). Se pune deasupra mousse de zmeură, în strat de grosime egală cu cea a blatului. www.simonacallas.com Se dă la rece, apoi se adaugă stratul de mousse de ciocolată albă. 
 
Prajitura cu zmeura si ciocolata
 
Se nivelează cu lama unui cuţit sau cu o spatulă. Se lasă la frigider câteva ore (sau peste noapte); până când se întăresc straturile de mousse, apoi se scot prăjiturile din forme. Se decorează cu glazură de ciocolată şi floricele din fondant.

Se păstrează la rece până la servire.

Prajitura cu zmeura si ciocolata

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana 5
 
 
Mini Torturi Napolitane Prajitura Napoletana 6
 Prajitura Napoletana; mousse de zmeura mousse de ciocolata alba blat umed cu cacao ciocolata. ; mousse de zmeura mousse de ciocolata alba blat umed cu cacao ciocolata. ; mousse de zmeura mousse de ciocolata alba blat umed cu cacao ciocolata.  mousse de zmeura mousse de ciocolata alba blat umed cu cacao ciocolata entremet prajituri monoportii.
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?