4.9
(45)

Paine in forma de pepene paine pepene colorata natural paine pepene fara coloranti; paine fara framantare paine pufoasa paine de casa sandvisuri pachet de scoala sandvis reteta.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Paine in forma de pepene colorata natural 

Vă prezint o pâine care nu necesită abilităţi speciale, nici frământare îndelungată, doar puţin timp la dispoziţie şi ceva răbdare. Dar vă garantez că merită, are un efect extraordinar. Eu am făcut-o pentru copii, le-am pregătit sandvişurile pentru şcoală cu această pâine şi toţi colegii lor s-au bulucit să admire pâinea asta interesantă, şi fiecare a vrut să guste măcar o firmitură din ea 🙂  După Fursecurile felii de pepene, această pâine a făcut furori 🙂
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
 
Paine in forma de pepene
 

Ingrediente Paine in forma de pepene by Simona Callas

• ½ cub drojdie proaspătă (12 g)
• 250 ml apă caldă 
• 1 linguriţă de zahăr
• 1/2 linguriţă sare www.simonacallas.com
• 3 linguri ulei de măsline
• 500 g făină albă (+ de rezervă, pentru completare)
• 2 linguri (cu vârf) pastă de tomate foarte concentrată (min. 24%)
• 100 g spanac opărit, bine scurs şi apoi procesat la blender (cântărit după ce a fost opărit şi scurs)
• câteva măsline tăiate fâşii
 
Paine in forma de pepene
 

Preparare Paine in forma de pepene by Simona Callas

Drojdia se amestecă cu zahărul, se lasă puţin să se lichefieze şi apoi se toarnă apa caldă, se presară 1 lingură de făină, se acoperă cu un capac şi se lasă la dospit în loc cald, circa 30 minute.
 
Făina se amestecă cu sarea, se formează o adâncitură în mijloc şi se toarnă drojdia.www.simonacallas.com  Se amestecă până când se încorporează făina (eu am folosit robotul), se adaugă uleiul şi se omogenizează.
 
Se împarte aluatul în jumătate. Una dintre jumătăţi se amestecă cu pasta de tomate. Cealaltă jumătate se împarte în două părţi aproximativ egale. Una dintre ele se lasă albă, iar în cealaltă se amestecă spanacul. www.simonacallas.com Se mai adaugă puţină făină, pentru a obţine aluatul de consistenţă potrivită. Se pun cele trei porţii aluat în boluri separate, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la dospit, în loc cald,. până când îşi dublează volumul (circa 30 minute, dacă e suficient de cald).
 

painica de casa pentru sandvis reteta

După ce aluatul şi-a dublat volumul, se ia porţia roz, se întinde uşor pe masă, se presară măslinele, se rulează.
 
Se întinde aluatul alb, într-un dreptunghi de dimensiuni potrivite în aşa fel încât să îmbrace ruloul roz. Se unge cu o pensulă înmuiată în apă, apoi se înfăşoară în jurul ruloului roz, având grijă să se îmbine la capete, astfel încât să acopere complet aluatul roz. www.simonacallas.com În acelaşi fel se procedează cu aluatul verde, care se înfăşoară în jurul ruloului roz+alb. Aluatul se pune apoi într-o tavă de chec, unsă cu puţin ulei şi pudrată cu făină. Se acoperă şi se lasă la dospit, în loc cald, până când îşi dublează volumul. Se introduce apoi în cuptorul încins, la 175 de grade Celsius, pentru circa 30 minute. – până când pâinea se coace frumos şi capătă o nuanţă rumenă. Se lasă să se răcească, apoi se poate felia.

painica de casa pentru sandvis reteta

Pentru a obtine un rosu mai intens, se poate adauga si o lingura piure de sfecla rosie coapta (nu cruda!). Se mai poate adăuga, în partea roz, o lingura de pastă de ardei roşu gras – sau un strop pastă de ardei roşu iute, pentru un gust picant. www.simonacallas.com
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
Paine in forma de pepene
paine pepene colorata natural

Paine-pepene-4

UPDATE: Paine in forma de pepene

• Culoarea verde se mai poate obtine cu pudră de ceai matcha sau cu pastă de pandan (ambele au arome specifice); iar culoarea roz cu sfeclă fiartă, blenduită (facuta piure) – nu cu suc, si nu cruda. Sucurile şi legumele proaspete folosite ca atare, nu au putere de colorare. www.simonacallas.com Fierberea/opărirea şi înlăturarea apei din legume accentuează culorile. Obţinem astfel un colorant natural concentrat, care poate fi folosit în aluaturi de pâine sau de paste.

• La fel şi cu fructele: daca am nevoie să colorez un aluat sau o cremă, fără să mă tem că alterează textura, folosesc gem concentrat, legat (făcut în casă), nu fructe proaspete.  

 
Tutorialul din care m-am inspirat:
 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?