5
(122)

Alcazare reteta tobite saraberne reteta prajitura Alcazar prajituri de casa bezele cu nuca fursecuri traditionale pentru Craciun, Paste si pentru alte evenimente Cele mai bune Alcazare, cu ingrediente naturale bezea cu nuca si ciocolata Alcazare reteta din copilarie Alcazale Saraberne tobite butoiase Alcazare reteta traditionala saraberne din copilarie cum se fac butoiase nuci ciocolata bezea cu nuca reteta cum se face prajitura alcazar  

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Alcazare reteta traditionala

Gospodinele cu vechime şi cei care au copilărit pe vremea „comunistă” cunosc aceste prăjiturele. Serioase, fără zorzoane, crocante şi care se topesc în gură; cu un buchet de arome invincibile de nucă şi rom;. cu bezea şi ciocolată; pe cât de simple, pe atât de cuceritoare: ALCAZARELE… Nu exista eveniment în familie de la care ele să lipsească; nici sărbătoare, nici tradiţie. La orice masă festivă Alcazarele erau aşezate la loc de cinste. şi de asemenea erau primele „vânate” – şi, evident, printre primele care dispăreau. Alcazarele făceau ca, mici şi mari, indiferent de vârstă şi de rang, să renunţe la maniere şi să „bage la ghiozdan” câte apucau, fără număr.

***

Alcazare Tobite Saraberne Butoiase

Alcazarele, cu alura lor uşor vintage şi solemnă, se trag de undeva de demult,. şi reţeta lor s-a transmis generaţii de-a rândul, pe caieţele cu foi îngălbenite, pătate de ciocolată şi ulei…  Astăzi reînvii amintiri şi vă prezint prăjitura nemuritoare, din caietul mamei, reţeta mea de Alcazare – şi nu „alcazale” cum greşit le-au botezat unii – pentru că denumirea lor se trage din asemănarea cu frumoasele coloane în stil maur ale Palatului Alcázar din Sevilla.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Alcazale Saraberne Tobite Butoiase

 

INGREDIENTE Alcazare reteta traditionala

(pentru circa 20 Alcazare)
***
***
Pentru bezele (cca 40 buc):
2 albuşuri de la ouă medii (cca 70 g)
• 100 g zahăr tos www.simonacallas.com
• 200 g nuci măcinate
***

Pentru cremă:
• 2 gălbenuşuri
• 100 g zahăr tos
• 15 g cacao ww.simonacallas.com
• 100 ml lapte
• 100 g unt
• 1 lingură de rom brun (sau esenţă de rom)
***

Pentru decor:
• 100 g nuci măcinate
***
Alcazare Tobite Saraberne Butoiase

PREPARARE Alcazare reteta traditionala

***

Preparare bezele

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul treptat şi se mixează până când se obţine o bezea tare. Se încorporează nuca măcinată, cu o spatulă. ww.simonacallas.com Se ia cu linguriţa din copoziţie şi se pun grămăjoare cu diametrul de 2-3 cm, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Grămăjoarele se pun la distanţă de 2 cm unele de altele; pentru că se vor mări în timpul coacerii. Se netezesc cu lama unei spatule mici de inox sau coada unei linguriţe umezite în apă rece. nuca

tobite saraberne reteta prajitura Alcazar prajituri de casa bezele cu nuca fursecuri traditionale pentru Craciun, Paste

***

Se coc în cuptorul încins în prealabil, la 120 de grade Celsius cu funcţia ventilaţie (sau la minim, cu uşa cuptorului întredeschisă, la cuptorul pe gaz); timp de 40-45 minute. ww.simonacallas.com Aceste bezele nu trebuie să se ardă, nici să se rumenească, doar să se usuce; iar acest procedeu de uscare necesită temperatură minimă şi timp îndelungat.
***

Preparare cremă

Pentru cremă, toate ingredientele, în afară de unt, se fierb pe foc minim până când se îngroaşă ca un sirop. ww.simonacallas.com Apoi se ia vasul de pe foc, se adaugă untul; se omogenizează şi se lasă să se răcească (în frigider).
Alcazare Tobite Saraberne Butoiase

MONTARE Alcazare reteta traditionala

Se iau câte două bezele, se unesc în aşa fel încât baza să fie la exterior, se lipesc pe margine cu cremă şi se tăvălesc prin nuca măcinată. Se păstrează într-un container etanş (ca şi bezelele obişnuite sau macarons) – în acest fel se vor păstra fragede şi crocante.

tobite saraberne reteta prajitura Alcazar prajituri de casa bezele cu nuca fursecuri traditionale pentru Craciun, Paste

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
Alcazare Tobite Saraberne Butoiase
 

NOTE: tobite saraberne reteta prajitura Alcazar prajituri de casa bezele cu nuca fursecuri traditionale pentru Craciun, Paste

• Compoziţia pentru bezele trebuie să fie consistentă, nu moale, nici să curgă – altfel, bezelele vor fi moi şi flaşte
• Crema poate fi preparată cu o zi înainte.
• Dacă se prepară întâi bezelele, se păstrează într-un recipient închis ermetic; ca să nu se înmoaie, până când e gata crema.
• Crema poate fi înlocuită cu succes cu un ganache de ciocolată – eu am vrut să prepar Alcazarele exact ca pe vremea când ciocolata era minunată dar lipsea cu desăvârşire 🙂
A L B
 Alcazare Tobite Saraberne Butoiase
Alcazare reteta tobite saraberne reteta prajitura Alcazar prajituri de casa. bezele cu nuca fursecuri traditionale pentru Craciun, Paste si pentru alte evenimente Cele mai bune Alcazare, cu ingrediente naturale bezea cu nuca si ciocolata Alcazare reteta din copilarie Alcazale Saraberne tobite butoiase Alcazare reteta traditionala saraberne din copilarie cum se fac butoiase nuci ciocolata bezea cu nuca reteta cum se face prajitura alcazar

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?