4.8
(15)

.Bezele curcubeu reteta simpla pas cu pas bezele perfecte bezelele copilariei cum se fac rainbow meringue cookies reteta perfecta de bezea crocanta tare cum se coace bezeaua bezele colorate bezele delicioase bezele reteta pas cu pas

 

Reteta de bezea perfecta simpla pas cu pas
Vesele, colorate şi dulci – caracteristicile ideale pentru a fi pe placul copiilor, al adulţilor cu suflet de copii şi al primăverii 🙂

Ingrediente Bezele curcubeu

• 3 albuşuri mari (cca 100 g)
• 170 g zahăr pudra
• ¼ linguriţă cream of tartar (sau 1 linguriţă suc de lămâie)
• 1 linguriţă extract de vanilie

• colorant galben, roşu, albastru – sub formă de gel sau pudra; se poate folosi şi colorant lichid, în acest caz se pun maxim 2-3 picături, pentru a nu modifica textura bezelei.

 Bezele-curcubeu-4
Bezele-curcubeu-2

Preparare Bezele curcubeu

Se pregătesc două tăvi de aragaz, care se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzeşe aragazul la 90 grade Celsius (treapta minimă).
Albuşurile se bat cu un praf de sare până când începe să se formeze spumă. Se adaugă cream of tartar şi se continuă mixarea până când se obţine o spumă care formează vârfuri moi. Se adaugă zahărul câte puţin, mixând bine între reprize (dacă se foloseşte suc de lămâie, se adaugă între reprizele de zahăr),. vanilia şi se mixează până se obţine o bezea lucioasă care formează un vârf ce îşi menţine forma. 
Reteta de bezea perfecta simpla pas cu pas

reteta de bezea perfecta cum se face bezeaua cum se coace

Se împarte bezeaua în trei boluri, în mod egal. Se ia cu vârful scobitorii colorant (gel) galben şi se adaugă în primul bol;. se omogenizează uşor cu o spatulă de silicon. Celelalte boluri se colorează în acelaşi fel în roşu, respectiv albastru. Se pregăteşte o pungă de ornat (poş)  prevăzută cu un dui în formă de stea închis. Se ia cu linguriţa din bezeaua galbenă şi se pune în punga de ornat;. apoi din bezeaua roz şi albastră; pe urma iar galben, roz, albastru, până când se termină bezeaua. 
Bezele curcubeu rainbow meringue cookies

Se formează rozete în tavă, la distanţă de minim 1 cm unele de altele. Se introduce tava în cuptor şi se coc bezelele la 90 de grade Celsius (la nivel minim de temperatură), timp de 100 minute (cu funcţia ventilaţie), apoi se opreşte sursa de căldură şi se lasă cuptorul întredeschis până când se răcesc bezelele. 

Se consumă imediat. Dacă rămân pentru a doua zi, se păstrează într-un container închis ermetic.
Bezele-curcubeu-3
 
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?