5
(23)

chec in trei culori reteta chec pufos chec de casa reteta cel mai bun chec reteta chec simplu chec rapid chec in trei culori chec cu lamaie chec cu cacao chec cu matcha prajitura de casa prajitura cu cacao blat umed pandispan colorat natural 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Chec in trei culori reteta chec pufos rapid

Chec in trei culori

Mi-a plăcut mult ideea de a prepara o prăjitură în culori, separate printr-un strat subţire de cacao; are un efect vizual fantastic; şi e ceva ce nu mai făcusem. Am înmulţit straturile de culori; şi din acest motiv am ales să folosesc unt în compoziţie, ca să-i confere mai multă stabilitate. Iar, fiindcă am în casă matcha (pudră de ceai verde japonez), am colorat o parte din compoziţie în verde. Matcha se găseşte de cumpărat la magazinele specializate de ceaiuri (eu am găsit unul în Vivo Mall din Constanta) si la magazine online.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
chec-in-trei-culori-a

Ingrediente chec in trei culori 

• 250 g făină
• 10 g praf de copt (1 plic)
• 200 g unt moale
• 180 g de zahăr
• 4 ouă medii www.simonacallas.com
• 1 lingură coajă de lămâie rasă
• 1 linguriţă de matcha
• 2 linguri cacao
• 1 linguriţă esenţă de vanilie (opţional)

 Chec in trei culori reteta chec pufos rapid

Preparare chec in trei culori

 
Făina şi praful se copt se amestecă şi se cern. Se împarte apoi în două boluri: într-un bol 1/3 şi în alt bol 2/3 din amestec. Untul se freacă spumă cu zahărul, se adaugă pe rând ouăle (şi esenţa de vanilie), se omogenizează. www.simonacallas.com Din compoziţie se ia cam 1/3, se pune în alt vas şi se amestecă cu coaja de lămâie. Se adaugă 1/3 din amestecul uscat (făină + praf de copt), se omogenizează cu o spatulă.
 
Restul de 2/3 din amestecul uscat (făină + praful de copt) se cerne împreună cu linguriţa de matcha. Apoi se pune peste cele 2/3 din compoziţie rămase şi se omogenizează. www.simonacallas.com Într-o tavă pătrată (sau dreptunghiulară) cu laturile de aproximativ 20 cm şi tapetată cu hârtie de copt, se toarnă jumătate din compoziţia cu matcha. Se presară 1 lingură de cacao. 

***

Se toarnă apoi compoziţia galbenă (fără matcha), deasupra se cerne cea de-a doua lingură de cacao. La sfârşit se pune restul de compoziţie verde (cu matcha). www.simonacallas.com  Tava se introduce în cuptorul încins la 170 grade Celsius şi se coace timp de 30-40 minute (se verifică cu scobitoarea).

 

 


După ce s-a copt, se scoate pe un grătar şi se lasă să se răcească bine înainte de a fi tăiat.

Chec in trei culori reteta chec pufos rapid

chec cu vanilie cacao si matcha chec de casa reteta cel mai bun chec reteta chec simplu chec rapid chec cu vanilie cacao si matcha ceai verde chec cu lamaie chec cacao chec cu matcha prajitura de casa prajitura cu cacao blat umed pandispan 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?