5
(1)

Macarons cu lamaie si umplutura de lemon curd Macarons deliciosi Macarons frantuzesti macarons cu bezea frantuzeasca

Macarons cu lamaie si umplutura de lemon curd

Ador lămâia, mi se pare una dintre cele mai geniale creaţii ale naturii. Mă fascinează atât gustul cât şi parfumul ei – ca să nu mai spun de culoare. O folosesc în bucătărie şi în cofetărie din abundenţă. Lămâile sunt unele dintre alimentele care nu-mi lipsesc niciodată din casă. Aşa că astăzi vă prezint un desert minunat, aromat şi de nerefuzat: macarons cu lamaie 🙂
Macarons cu lamaie si umplutura de lemon curd

Ingrediente Macarons cu lamaie si umplutura de lemon curd

(pentru 20 macarons)
• 50 g albuş de ou la temperatura camerei (cam 2 ouă medii, dar trebuie cântărit exact)
• 30 g zahăr granulat (zahăr tos mai fin)
• 60 g pudră de migdale
• 90 g zahăr pudră
• 1 linguriţă coajă de lămâie uscată sau câteva picături esenţă de lămâie (opţional)
• un strop de colorant alimentar galben (opţional)
• 100 g lemon curd (găsiţi reţeta in link)Macarons cu lamaie si umplutura de lemon curd

Preparare Macarons cu lamaie si umplutura de lemon curd

Se pregătesc două tăvi de aragaz, tapetate cu hârtie de copt – din compoziţia prezentată ies circa 40 coji de macarons, din care vor rezulta 20 macarons. Se pregăteşte o pungă de ornat, decupată la capăt (sau la care se ataşează un dui rotund mai larg).
Făina de migdale şi zahărul pudră se macină împreună şi apoi se trec printr-o sită.
Albuşul se bate spumă (la viteză mică, pentru a nu încopora mult aer) cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul tos şi se mixează la viteză mică până când se dizolvă zahărul şi se obţine o bezea. În acest moment se încorporează coaja de lămâie (sau esenţa) şi colorantul (dacă se folosesc). La sfârşit se adaugă amestecul de zahăr pudră şi făină de migdale, tot odată, şi se amestecă cu o spatulă, cu mişcări ample, prin răsturnare, alternând cu frecarea spatulei de pereţii vasului, până se omogenizează compoziţia. Atenţie, nu trebuie amestecat prea mult, pentru că nu vor forma picioruş cojile de macarons. Compoziţia de macarons trebuie să curgă ca o panglică – nici prea subţire, nici prea groasă.
Macarons cu lamaie si umplutura de lemon curd

Macarons cu lamaie si umplutura de lemon curd

Se pune compoziţia în punga de ornat şi se formează în tavă discuri cu diametrul de circa 2,5 cm, la distanţă de 2-3 cm unele de altele. Apoi se izbeşte tava cu nădejde, de masă (sau de altă suprafaţă tare), de câteva ori, ca să iasă la suprafaţă aerul încorporat în bezea. Uneori bulele de aer se ridică la suprafaţă şi nu se sparg; în acest caz cu un ac sau o scobitoare ascuţită se sparg acele bule de aer. E foarte important acest pas, pentru că bulele de aer rămase vor face ca în timpul coacerii cojile de macarons să crape la suprafaţă.
Se lasă tăvile la odihnă, 15-20 minute, până când suprafaţa bezeleleor nu mai e lipicioasă. Între timp, se încinge cuptorul la circa 140 de grade Celsius – temperatura e variabilă în funcţie de cuptor, în principiu trebuie să fie scăzută (nu chiar minimă) şi constantă.
Se coc pe rând, pe raftul cel mai îndepărtat de sursa de căldură, timp de circa 15 minute. Sunt gata atunci când coaja e tare şi stabilă pe picioruş. După ce se scoate tava din cuptor, se trage foaia cu cojile de macarons pe o suprafaţă rece şi, după 5-10 minute, se desprind de hârtie.
Se lipesc câte două cu lemon curd.
Pentru cine nu are experienţă cu macarons şi doreşte să încerce să-i prepare, videoclipul de mai jos e suficient de ilustrativ.
 

 

 Enjoy Macarons! 🙂
 
Macarons cu lamaie si umplutura de lemon curd
 
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?