5
(33)

Mini torturi sferice cu visine si ciocolata tort Craciun desert. blat de tort pandispan cu visine crema de ciocolata alba ganache de ciocolata pasta de zahar fondant. globulete de craciun globuri tort rotund tort sferic desert sfera.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

  Mini torturi sferice cu visine si ciocolata

Mini torturi sferice cu visine si ciocolata

M-am îndrăgostit de aceste prăjiturele sferice, elegante şi cu aer vintage, înainte să ştiu cum se numesc. Apoi am aflat că li se spune „Bauble Cakes” – pentru că seamănă cu globuleţele ornamentale. În funcţie de dimensiunile lor, pot conţine 1-2 porţii. Mie mi-au ieşit Bauble Cakes de 250 grame fiecare, ceea ce înseamnă cam 2 porţii. Aceste Mini torturi sferice cu visine si ciocolata, care par a fi niste globulete pentru pomul de Craciun, sunt nu numai aspectuoase, ci si foarte gustoase. 
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
 Mini torturi sferice cu visine si ciocolata

Ingrediente Mini torturi sferice cu visine si ciocolata

(pentru 6 sfere cu diametrul de 7 cm)
Pentru blat:
  • 4 ouă de mărime medie
  • 225 g unt la temperatura camerei
  • 225 g zahăr pudră
  • 300 g făină www.simonacallas.com
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri gem de vişine
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
Pentru cremă:
• 200 g ciocolată albă www.simonacallas.com
• 100 ml smântână pentru frişcă
Pentru decor:
• zahăr pudră pentru presărat www.simonacallas.com
• perle comestibile
           
 Mini torturi sferice cu visine si ciocolata

Preparare Mini torturi sferice cu visine si ciocolata

Untul se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare; apoi se adaugă gemul de vişine, coaja de lămâie. La final se încorporează făina, cernută cu praful de copt. Într-o tavă din silicon cu cavităţi semisferice se pune din compoziţie în fiecare cavitate până la marginea superioară. www.simonacallas.com Se introduce tava în coptorul încins şi se coace la 175 de grade Celsius timp de circa 30 minute (se verifică cu scobitoarea). Prăjiturelele se lasă să se răcorească în tavă, apoi se scot pe un grătar. După ce se răcesc de tot, se taie părţile în exces (de obicei în cuptor cresc puţin, formând o boltă) în aşa fel încât să se lipească perfect câte două.

***Tortulete-sferice-1

Pentru cremă, se înfierbântă smântâna şi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţi mici. www.simonacallas.com Se aşteaptă câteva minute, apoi se amestecă până se omogenizează. Se pune la frigider pentru câteva ore, apoi se mixează până când se obţine o cremă albă şi catifelată (circa 3 minute la viteză mare). Nu trebuie insistat, pentru că riscăm să se taie crema.
Mini torturi sferice cu visine si ciocolata 4

Asamblare Mini torturi sferice cu visine si ciocolata

Semisferele se lipesc câte două cu cremă, apoi fiecare sferă formată se îmbracă într-un strat de cremă. www.simonacallas.com Se pun la frigider minim 30 minute, să se întărească crema, apoi se nivelează cu o spatulă de lucru mică sau cu lama unui cuţitaş.
Tortulete-sferice-2
Fondantul (gasiti reteta aici – link) se întinde în strat gros de circa 5 mm. Se decupează discuri cu diametrul mai mare decât al sferelor (să depăşească diametrul sferelor cu circa 4 cm; eu am tăiat cercuri de 11 cm). Se ia discul de fondant, se aşază pe o sferă, centrând cât se poate de bine. www.simonacallas.com Se netezeşte fondantul, lipindu-l de sferă, şi aducând marginile discului de fondant împreună; după ce se unesc, se netezeşte îmbinarea cu un nivelator.

***

Decorul l-am făcut din fire subţiri din fondant, formate cu extruderul, flori şi perle comestibile.     
Tort-sferic-Bauble-cake-6

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?