Minitarte cu oua de prepelita briose cu spanac foietaj delicios pahare din foietaj cupe aperitiv

Minitarte cu oua de prepelita

Minunate pentru o gustare între mese, ca mic dejun ori aperitiv, aceste minitarte cu aluat franţuzesc, fraged şi crocant, se pregătesc uşor şi se consumă rapid 🙂

 Ingrediente Minitarte cu oua de prepelita
6 ouă de prepeliţă

150 g baby spanac
150 g ciuperci din conservă, bine scurse
1 lingură unt
150 g caşcaval uscat dat pe răzătoare
2 linguri smântână
sare, piper după gust
300 g aluat franţuzesc***
Minitarte cu oua de prepelita


Preparare Minitarte cu oua de prepelita

Spanacul, spălat şi tocat, se căleşte în unt, la foc mic, până când se evaporă apa. Se adaugă ciupercile tocate, sare, piper, şi se mai lasă pe foc 3 minute. Se lasă să se răcorească şi se adaugă smântâna şi caşcavalul.  
 
Din aluat se decupează discuri care se aşază în cavităţile tăvii de brioşe, în aşa fel încât să formeze cupe, cu marginile puţin răsfrânte în exterior. Fiecare cupă se umple pe trei sferturi cu compoziţie. Se dă tava la cuptor pentru 15 minute. Apoi se scoate tava din cuptor, se formează cu dosul unei linguriţe câte o adâncitură în fiecare cupă şi se sparge câte un ou de prepeliţă. Se introduce din nou tava în cuptor pentru câteva minute, până când se gătesc ouăle.


***Se poate folosi şi aluat de foietaj clasic, eu am avut franţuzesc şi de aceea l-am folosit. Diferenţa principală dintre ele este aceea că aluatul franţuzesc este un aluat dospit (la care se foloseşte drojdie), aluatul clasic de foietaj nu conţine drojdie.

Minitarte cu oua de prepelita