5
(18)

Minitarte cu oua de prepelita briose cu spanac foietaj delicios pahare din foietaj; cupe aperitiv festiv aluat foitaj frantuzesc ciuperci spanac cupcakes sarate savory cupcakes spinach quail eggs. 

Minitarte cu oua de prepelita

Minunate pentru o gustare între mese, ca mic dejun ori aperitiv, aceste minitarte cu aluat franţuzesc, fraged şi crocant, se pregătesc uşor şi se consumă rapid 🙂

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas; unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial; unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Minitarte cu oua de prepelita

 

Ingrediente Minitarte cu oua de prepelita

6 ouă de prepeliţă
150 g baby spanac
150 g ciuperci din conservă, bine scurse
1 lingură unt www.simonacallas.com
150 g caşcaval uscat dat pe răzătoare
2 linguri smântână
sare, piper după gust

Minitarte cu oua de prepelita


Preparare Minitarte cu oua de prepelita

Spanacul, spălat şi tocat, se căleşte în unt, la foc mic, până când se evaporă apa. www.simonacallas.com Se adaugă ciupercile tocate, sare, piper, şi se mai lasă pe foc 3 minute. Se lasă să se răcorească şi se adaugă smântâna şi caşcavalul.  
 
Din aluat se decupează discuri care se aşază în cavităţile tăvii de brioşe;. în aşa fel încât să formeze cupe, cu marginile puţin răsfrânte în exterior. www.simonacallas.com Fiecare cupă se umple pe trei sferturi cu compoziţie. Se dă tava la cuptor (175 grade Celsius) pentru 15 minute. Apoi se scoate tava din cuptor, se formează cu dosul unei linguriţe câte o adâncitură în fiecare cupă şi se sparge câte un ou de prepeliţă. www.simonacallas.com Se introduce din nou tava în cuptor pentru câteva minute, până când se gătesc ouăle.


***Se poate folosi şi aluat de foitaj clasic, eu am avut franţuzesc şi de aceea l-am folosit. Diferenţa principală dintre ele este aceea că aluatul franţuzesc este un aluat dospit (la care se foloseşte drojdie),. aluatul clasic de foitaj nu conţine drojdie.
Minitarte cu oua de prepelita

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?