Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj

 

 

Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj 

Despre acest preparat nu voi spune decât atât: e delicios,  uşor de pregătit, şi e gata în maxim 30 de minute. Şi e delicios – am mai spus asta ? 🙂
Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj

Ingrediente Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj


6 ouă de prepeliţă

200 g spanac congelat

1 legătură ceapă verde

1 lingură unt

100 g mozzarella dată pe răzătoare

sare, piper după gust

300 g aluat franţuzesc***

50 g caşcaval ras

Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj

Preparare Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj

Ouăle se fierb în apă cu sare timp de 3 minute, apoi se curăţă. Ceapa se căleşte în unt; se adaugă spanacul, sare, piper şi se ţine pe foc mic până când se evaporă apa. Se lasă să se răcească şi se amestecă mozzarella.
Aluatul se decupează în cercuri şi se aşază în cavităţile tăvii pentru brioşe. Se pune în fiecare cavitate câte o linguriţă din compoziţia cu spanac; se aşază în mijloc un ou şi se acoperă cu compoziţie până la marginea superioară a cavităţilor. Se presară deasupra puţin caşcaval ras. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace timp de circa 15 minute; până când se rumeneşte spanacul. În cuptor conţinutul cupelor se va ridica; dar după ce va fi scoasă tava din cuptor umplutura va reveni la dimensiunea iniţială.  


***Nu voi posta reţeta pentru aluatul franţuzesc, e plin internetul de reţete (inclusiv video) şi, din moment ce nu am nimic nou de adus la această reţetă, nu are sens să reproduc ceea ce au făcut deja alţii înaintea mea. Cine nu ştie cum se face acest aluat şi doreşte să înveţe, pun mai jos un videoclip care explică foarte simplu şi clar. Cine nu are răbdare sau/şi timp (aluatul franţuzesc nu e greu de preparat, dar e foarte cronofag), îl găseşte în comerţ, la raionul cu produse congelate, e foarte bun şi uşor de folosit. Citiţi cu atenţie indicaţiile de pe ambalaj înainte de a-l folosi (mai ales regulile privind decongelarea, nu le mai scriu, le puteţi citi singuri – aceleaşi reguli sunt valabile şi pentru aluatul homemade).