5
(15)

Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj aperitiv rapid festiv simplu delicios briose cupcakes sarate savory appetizer spinach

Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj 

Despre acest preparat nu voi spune decât atât: e delicios,  uşor de pregătit, şi e gata în maxim 30 de minute. Şi e delicios – am mai spus asta ? 🙂

Foitaj de casa reteta aluat

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas;  unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial; unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj

Ingrediente Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj


6 ouă de prepeliţă

200 g spanac congelat

1 legătură ceapă verde

1 lingură unt www.simonacallas.com

100 g mozzarella dată pe răzătoare

sare, piper după gust

300 g aluat franţuzesc***

50 g caşcaval ras

Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj

Preparare Oua de prepelita cu spanac in cupe din foietaj

Ouăle se fierb în apă cu sare timp de 3 minute, apoi se curăţă. Ceapa se căleşte în unt; se adaugă spanacul, sare, piper şi se ţine pe foc mic până când se evaporă apa. www.simonacallas.com Se lasă să se răcească şi se amestecă mozzarella.
Aluatul se decupează în cercuri şi se aşază în cavităţile tăvii pentru brioşe. Se pune în fiecare cavitate câte o linguriţă din compoziţia cu spanac; se aşază în mijloc un ou şi se acoperă cu compoziţie până la marginea superioară a cavităţilor. www.simonacallas.com Se presară deasupra puţin caşcaval ras. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace timp de circa 15 minute; până când se rumeneşte spanacul. În cuptor conţinutul cupelor se va ridica; dar după ce va fi scoasă tava din cuptor umplutura va reveni la dimensiunea iniţială.  

Foitaj de casa reteta aluat

 
***Aluatul franţuzesc se găseşte în comerţ, la raionul cu produse congelate, e foarte bun şi uşor de folosit. Citiţi cu atenţie indicaţiile de pe ambalaj înainte de a-l folosi. Un foitaj de casa foarte gustos, cu unt si untura, gasiti aici (clic pe poza de mai jos pentru reteta):  
Foietaj de casa
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?