5
(10)

Ciuperci cu sos de usturoi si mamaliga ciuperci la cuptor reteta delicioasa cu ciuperci

 

Ciuperci cu sos de usturoi si mamaliga

Am găsit la Debbie (Maple Spice) această reţetă fenomenală şi, pentru că de ceva vreme sunt nevoită să gătesc 100% vegetarian, m-am bucurat să o încerc. E minunată. E uşoară, gustoasă şi se pregăteşte de îndată. Cui îi plac ciupercile, usturoiul şi mămăliga, va iubi această reţetă. O traduc pentru voi, aici voi trece cantităţile pe care le-am folosit eu; în linkul de unde am luat reţeta veţi găsi cantităţile originale.

Reteta de post retete simple

Am pus ceva mai mult mălai, pentru că tigaia mea de grill este din fontă şi m-am temut ca feliile de mămăligă să nu se lipească şi să se dezmembreze, atunci când urma să le frig. În felul cum le-am preparat eu a fost perfect (pentru tigaia mea). Am avut ceva mai mult de 500 g ciuperci şi le-am pus pe toate; dar puteau fi şi mai multe, nu s-ar fi supărat nimeni 🙂

Am folosit o margarină cu 60% grăsime, pentru că cineva din familie nu are voie unt, dar voi puteţi pune unt,  sunt sigură că va fi şi mai gustos aşa. Am pus 4 căţei de usturoi mari, dar cui nu-i place prea usturoiat poate să reducă numărul lor. În untul vegetal am pus pătrunjel uscat şi nu proaspăt, ca să nu lase apă. În reteta originală preparatul se garniseşte şi cu felii de lămâie – eu am uitat complet de lămâie, dar nici nu i-am simţit lipsa.

 Ciuperci-coapte-cu-usturoi-si-mamaliga-1

Ingrediente Ciuperci cu sos de usturoi si mamaliga 

• 200 g mălai
• 500 ml supă strecurată de legume (sau apă + 1 linguriţă concentrat de legume)
• 2 linguri chives proaspete, tocate (sau 1 lingură ceapă verde uscată)
• 500 g ciuperci proaspete
• 1-2 linguri unt (sau ulei)
• 4 căţei de usturoi potriviţi (sau 2 mari) pisaţi
• 1 lingură pătrunjel uscat
• sare şi piper după gust
Ciuperci-coapte-cu-usturoi-si-mamaliga-2
 

Preparare Ciuperci cu sos de usturoi si mamaliga 

Se prepară o mămăligă nu prea tare din supa de legume, mălai şi chives. Imediat, cât este încă fierbinte, se toarnă într-un vas rotund (eu am împărţit-o în două crăticioare cu diametrul de 15 cm) şi se nivelează. Se lasă să se răcească. După ce se răceşte şi se întăreşte, mamăliga se răstoarnă pe un tocător de lemn şi se taie în felii care se frig în tigaia pentru grill unsă cu puţin ulei.  
 
Ciupercile se spală cu atenţie, se separă codiţele. Se pun într-o tavă suficient de încăpătoare, pălăriile de ciupercuţe şi printre ele codiţele. Untul (sau uleiul) se freacă bine cu pătrunjelul uscat, usturoiul, sare si piper. Se pune din această compoziţie în fiecare ciupercuţă, iar ce rămâne se presară în tavă peste codiţe. Se introduce tava în cuptorul bine încins, la temperatură potrivită, pentru circa 20 minute.
 Se servesc imediat, calde, ciupercile cu mămaliga alături şi cu pătrunjel proaspăt.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
Ciuperci-coapte-cu-usturoi-si-mamaliga-3

 

 
 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?