5
(17)

Cupcakes pentru Paste cu ciocolata si oua portocale ganache crema iarba negresa cu portocala prajitura de casa briose muffins

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

cakes cu ciocolata Cupcakes cuibar cupcakes cu ouaPrajitura de sarbatoare negresa cu ciocolata

Cupcakes pentru Paste Cupcakes cu ciocolata

Ne pregătim de Paşte şi, pentru că unul dintre simbolurile acestei mari sărbători creştineşti este oul, putem să îl folosim şi în alt fel decât vopsit sau încondeiat. Când am văzut în magazin aceste bombonele în formă de ouă, mi-am amintit că am văzut pe internet mai multe modele de cupcakes decorate cu astfel de ouă şi că mi-au plăcut foarte mult. Aşa încât, astăzi vă prezint o idee de desert pentru masa de Paşte: nişte prăjiturele delicioase, pline cu ciocolată şi în interior şi la exterior 🙂
Cupcakes-Pentru-Paste-1
 

Ingrediente Cupcakes pentru Paste Cupcakes cu ciocolata

(pentru 12 cupcakes medii)

Pentru cupcakes

• 150 g făină
• 100 g zahăr
• 120 ml lapte
• 50 ml ulei
• 1 ou www.simonacallas.com
• 1 linguriţă coajă de portocală
• 1 linguriţă praf de copt
• 20 g cacao
• 70 g ciocolată neagră dată pe răzătoare
Pentru decor
• 100 g ciocolată albă www.simonacallas.com
• 50 g smântână pentru frişcă
• colorant alimentar verde
• bomboane mici în formă de ouă (eu am avut arahide îmbrăcate în ciocolată)

Cupcakes pentru Paste Cupcakes cu ciocolata

Preparare Cupcakes pentru Paste Cupcakes cu ciocolata

Preparare cupcakes: Făina, cacao, praful de copt, zahărul şi ciocolata neagră se amestecă într-un vas, cu lingura. În alt vas, se amestecă ingredientele lichide: oul, laptele, uleiul, coaja de portocală. www.simonacallas.com Apoi, ingredientele lichide se pun peste cele solide şi se omogenizează. Se umplu cam 2/3 cupele tăvii pentru brioşe şi se coc la 175 de grade Celsius timp de 20-30 minute (se verifică cu scobitoarea). Se scot din tavă şi se lasă să se răcească pe un suport de lemn.

***

Preparare decor: Smântâna se înfierbântă, se adaugă puţin colorant, se omogenizează repede şi apoi se toarnă peste ciocolata albă ruptă în bucăţi cât mai mici. Se omogenizează bine cu o spatulă, până când se dizolvă ciocolata. www.simonacallas.com Dacă este nevoie, se mai pune amestecul la microunde câteva secunde şi se continuă omogenizarea. Se lasă la rece câteva ore (sau la congelator 30 minute), apoi se mixează 3 minute cu mixerul la viteză medie.
Pentru a decora prăjiturelele, se pune crema într-o pungă de ornat prevăzută cu dui special şi se decorează ca aici (link). Deasupra se aşază ouăle.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
 Cupcakes-pentru-Paste-3

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?