5
(23)

Cupcakes tematice de Paste Cupcakes cu iepurasi prajituri de Paste prajitura iepuras cupcakes cu morcovi

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Cupcakes-tematice-de-Paste-1

 

Cupcakes-tematice-de-Paste-2

 

Cupcakes tematice de Paste

M-am înscris în grupul „Provocarea secretă” şi, pentru aprilie, am primit sarcina să gătesc din frumosul blog al Claudiei. Şi, pentru că în curand vom prăznui Paştele Ortodox iar la noi în casă se gătesc multe dulciuri în perioada aceasta, am ales Brioşele cu portocale şi ciocolată.
Nu am mai folosit suc de portocale în aluatul de brioşe şi m-a tentat să încerc. Rezultatul a fost unul deosebit: parfumul natural de portocale şi gustul sunt indescriptibile. Glazura de ciocolată pe care o recomandă Claudia, am înlocuit-o cu un ganache pe care să-l pot colora şi manevra în aşa fel încât să dau acestor prăjiturele un aer festiv şi primăvăratic.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Cupcakes-tematice-de-Paste-3

INGREDIENTE Cupcakes tematice de Pastea-l-b-1

Pentru brioşe:
• 100 g unt moale
• 50 g zahar
• 30 ml lapte
• 50 ml suc de portocala
• 2 oua www.simonacallas.com
• 1 lingurita coaja de portocala
• 150 g faina
• 10 g praf de copt
 a-l-b-1
Pentru crema de ciocolată:
• 200 g ciocolată albă ruptă în bucăţi
• 100 ml smântână pentru frişcă www.simonacallas.com
• 1un vârf scobitoare colorant alimentar verde gel
 a-l-b-1
Pentru decor:
• 100 g pasta de zahar din care se decupează floricele şi se modelează iepuraşi şi morcovia-l-b-1
Cupcakes-tematice-de-Paste-4
 a-l-b-1

PREPARARE Cupcakes tematice de Paste

 a-l-b-1
Făina se cerne cu praful de copt. Sucul de portocală se amestecă cu laptele într-un pahar. Untul se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare; apoi coaja de portocale. La final se încorporează făina, alternativ cu amestecul lichid (lapte + suc de portocală). Compoziţia să fie destul de densă şi să curgă greu. www.simonacallas.com Dacă e prea subţire, brioşele vor creşte în cuptor, şi se vor dezumfla în timpul răcirii.
În funcţie de dimensiunea ouălor, e posibil să mai fie nevoie să se adauge puţină făină. Se pune compoziţia în tava pentru brioşe (se umplu cupele pe ¾) şi se introduce în cuptorul încins în prealabil, la 175 grade Celsius, pentru 20-30 minute (în funcţie de dimensiunea cupelor; se face testul cu scobitoarea). După ce s-au copt, se scot brioşele pe un grătar şi se lasă să se răcească. www.simonacallas.com

***

Pentru crema de ciocolată, se înfierbântă smântâna, se toarnă peste ciocolată, se omogenizează şi se lasă să se răcească (dacă graba e mare, se poate pune la congelator pentru 30 minute).www.simonacallas.com Apoi se mixează 2-3 minute cu mixerul la viteză medie-mare, se adaugă colorantul, se omogenizează. Se introduce crema într-o pungă de ornat prevăzută cu vârf special pentru iarbă şi se decorează fiecare brioşă. Deasupra se aşază figurinele din fondant.
a-l-b-1
Cupcakes-tematice-de-Paste-5
 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?