5
(22)

Tort Nu-Ma-Uita cu ciocolata alba reteta tort flori tort primavara tort festiv simplu usor blat umed pufos simplu rapid crema alba prajitura de casa desert usor flori nu ma uita fondant

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort-Nu-ma-uita-cu-ciocolata-alba-1

A L B Tort Nu-ma-uita cu ciocolata alba

Tort Nu-Ma-Uita cu ciocolata alba – acest tort are tot ce-i trebuie pentru a încununa o masă de sărbătoare. Blatul cu ciocolată albă, crema de unt cu bezea elveţiană, aroma de flori de portocal şi nu în ultimul rând designul – îi conferă eleganţă şi strălucire. E un tort fin, classy şi memorabil 🙂
***
acă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
A L B
Tort-Nu-ma-uita-cu-ciocolata-alba-2
A L B

INGREDIENTE Tort Nu-Mă-Uita cu ciocolata alba

A L B***
 Pentru blat:
• 170 g unt moale
• 150 g zahăr
• 4 gălbenuşuri
• 1 linguriţă esenţă de vanilie
• 150 g ciocolată albă
• 300 g făină
• 1 lingurită praf de copt
• 150 ml lapte
A L B
***
Pentru cremă:
• 4 albuşuri
• 250 g zahăr granulat
• 250 g unt cu 82% grăsime
• 1 linguriţă apă de flori de portocal (sau altă aromă, după preferinţă)
A L B
***
Pentru sirop:
• 600 ml apă
• 100 g zahăr
• 1 lingură miere
• sucul de la o lămâie medie
A L B
Tort-Nu-ma-uita-cu-ciocolata-alba 3

PREPARARE Tort Nu-Ma-Uita cu ciocolata alba

***
Preparare blat:
Se pregăteşte forma de copt (eu am folosit două tăvi rotunde cu diametrul de 14 cm).
 
Făina se cerne cu praful de copt. Ciocolata (ruptă în bucăţi) se topeşte la microunde sau la bain-marie şi se lasă să ajungă la temperatura camerei.
 
Untul se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă câte un gălbenuş, esenţa de vanilie, apoi ciocolata topită. La final, cu mixerul la viteză mică, se încorporează făina alternativ cu laptele, în câte 3 reprize (se începe cu făina). se toarnă compoziţia în tavă, se nivelează uşor fără să se apese, şi se introduce în cuptor la 175 de grade Celsius. În funcţie de dimensiunea tăvii – adică de grosimea blatului, acesta se va coace în 20-45 minute (se verifică cu scobitoarea). Se scoate apoi din cuptor, se lasă câteva minute să se răcorească, se răstoarnă blatul pe un grătar până la răcirea lui completă.
***
Preparare crema:
Albuşurile împreună cu zahărul se pun la bain-marie, amestecând încontinuu cu un tel până când se dizolvă zahărul (cam 10 minute). Apoi se mixează până când se obţine o bezea, cu viteză mică (treapta 2 din 6), în aşa fel încât, până când se formează bezeaua, să se şi răcească compoziţia. Şe adaugă apa de flori de portocal, se omogenizează, apoi se încorporează untul, câte puţin, la aceeaşi viteză, omogenizând bine după fiecare adăugare.
***
Preparare sirop:
Toate ingredientele se fierb la foc mic până când lichidul scade la jumătate, apoi se lasă să se răcească.
***

MONTARE Tort Nu-Ma-Uita cu ciocolata alba

***
Blatul se taie în felii orizontale egale. Se însiropează, se unesc prin straturi de cremă. Tortul se îmbracă în cremă şi se nivelează. Se decorează cu flori handmade din fondant preparate cu o zi înainte.

***
Tort-Nu-ma-uita-cu-ciocolata-alba 4

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?