5
(13)

Macrou la cuptor reteta rapida peste oceanic dietetic in sos rosu reteta simpla usoara de peste cu sos de rosii peste dietetic mancare dietetica si gustoasa hipoglucidica mancare usoara satioasa hipcalorica cu legume retete sanatoase mancare regim diabet intoleranta gluten lactoza soia nuci 

 

Macrou la cuptor reteta rapida

Macrou la cuptor reteta rapida

 
Am descoperit această reţetă la Teo şi m-a cucerit imediat. E drept că Teo are şi nişte fotografii de prezentare extraordinare, numai privindu-le te îndrăgosteşti de orice reţetă 🙂  
 
Este un preparat potrivit în dieta Rina pentru ziua de proteine, dar este de asemenea recomandat oricui doreşte să mănânce sănătos şi dietetic. Se pregăteşte uşor şi repede, e aspectuos şi foarte gustos.
 
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare dar de mare efect si delicioase.
Macrou la cuptor reteta rapida

Ingrediente Macrou la cuptor reteta rapida

(pentru 4 porţii)
• 4 bucăţi macrou potrivite (circa 1 kg necurăţat, neeviscerat)
• 1 ceapă uscată (galbenă)
• 1 morcov mediu
• 1 lingură oţet
• 2 frunze dafin
• 1 ardei gras potrivit (sau ½ galben şi ½ verde)
• 500 ml suc de roşii concentrat
• sare
• câteva boabe de piper negru
• 1 lingură cimbru uscat
• 1 lingură busuioc uscat
• ½ linguriţă boia de ardei iute
• pătrunjel proaspăt pentru servire
 
Macrou la cuptor reteta rapida

Preparare Macrou la cuptor reteta rapida

Peste morcovul tăiat rondele subţiri şi ceapa tăiată julienne se presară o lingură oţet şi un praf de sare, se amestecă, apoi se aşază în strat uniform pe fundul unui vas termorezistent. Se presară frunzele de dafin şi boabele de piper.
Peştele eviscerat, curăţat, cu extremităţile (capul, coada) îndepărtate şi porţionat, se asezonează cu sare, cimbru, oregano (sau/şi alte condimente, la alegere) şi se pun peste stratul de morcovi şi ceapă. Se presară boiaua de ardei iute. Se introduce tava în cuptorul încins la 175ºC (cu ventilaţie) pentru 15-20 minute.

Mancare usoara cu peste in sos rosu

Sucul de roşii, împreună cu ardeiul gras tocat şi un pahar de apă, se dau în fiert, apoi se toarnă în tavă. Se introduce din nou tava în cuptor pentru 30-40 minute. Peştele se serveşte împreună cu sosul din tavă şi presărat cu pătrunjel proaspăt, tocat. E la fel de gustos şi cald şi rece.
 

 

Note 

Pentru dieta Rina (ziua de proteine), acest fel de mâncare se serveşte ca atare, simplu sau cu o felie de pâine (permisă doar la prânz). Este săţios, sănătos şi dietetic, având în vedere că se găteşte fără adaosuri de grăsimi, fără prăjeli, nu conţine amidon şi nici carbohidraţi, iar singurele proteine conţinute sunt cele din carnea de peşte.
 
Se mai pot adăuga vegetale din categoria celor permise (vinete, dovlecei, ţelină, păstârnac, ardei, anghinare, andive).
 
Retete usoare care nu ingrasa cu peste legume
 
   
Daca va place pestele, va propun si acest delicios macrou pane, cu garnitura usoara de ciuperci si broccoli (clic pe poza pentru reteta):
Somon pane cu garnitura

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?